Thermomix are o funcție care se numește: ”Orez”!
Selectată, această funcție pregătește un orez rapid și foarte delicios pentru masa de prânz. Rețeta însă este minunată și pentru masa de seară.
Fiertul orezului a fost mai simplu decât mă așteptam, pentru că după doar 3min, timp în care am setat TM-ul să fiarbă apa, am adăugat orezul în bol, iar Thermomix l-a gătit perfect, s-a oprit singur când și-a încheiat funcția setată de mine și m-a anunțat printr-un semnal sonor că orezul poate fi servit.
Și pentru că am vrut să creez o rețetă delicisimă, am adăugat acestui orez câteva ingrediente speciale.
Vă las pe voi să le descoperiți în rețeta detaliată.
Menționez că această rețetă a fost realizată din inspirația de moment, cu ajutorul ingredientelor rămase prin frigider.
Am mai pregătit de 3 ori această rețetă, așa că acum este adaptată după bunul meu plac și simt că o pot transmite mai departe.
Vă rog să-mi spuneți dacă o testați și cât de mult vă place.
Apreciez feedback-ul vostru și mulțumesc anticipat.
Orez cu tofu și sos dulce-acrișor, cu Thermomix
Print RecipeIngredients
- Orez fiert:
- *orez cu bob rotund-200g *foaie de dafin-1buc *ulei de măsline-15ml *sare-5g *apă-550ml *boabe de piper mozaic-5g
- Sos dulce-acrișor:
- *tofu simplu-1buc *amidon de porumb-1lg *sos de soya-10lg *sos BBQ(barbeque)-2lg *usturoi-1cățel *ghimbir-5g *sirop de arțar-3lg *apă-4lg *ceapă roșie-1buc *susan(alb/negru-după preferință)-1lg
- Servire:
- *ceapă verde-2fire *mărar-1legatură *susan(alb/negru-după preferință)-1lg *sos dulce-acrișor(adăugați după gust)
Instructions
Am tăiat ceapa verde în 1/3 și am pus-o în Thermomix: mix 7sec/viteza5. Am rezervat într-un castronel.
Am rupt codițele de la mărar și l-am pus în Thermomix: mix 4sec/viteza8. Am rezervat peste ceapa verde.
Am tăiat ceapa roșie în 1/4 și am pus-o în Thermomix: mix 5sec/viteza5.
Am adăugat uleiul de măsline și am sotat: 3min/120gradeC/viteza1.
Am tăiat tofu în 1/2 pe lungime, apoi cuburi și l-am pus peste ceapa sotată.
Am adăugat restul de ingrediente(fără susan) și am selectat: 10min/120gradeC/sens invers/viteza lg.
Am adăugat susanul prin orificiul din capac, în ultimele 30sec.
Am mutat într-un recipient din sticlă cu capac.
Nu este necesar să spălați bolul, însă dacă doriți să fie orezul alb imaculat, clătiți bolul sub jet de apă caldă.
Am pus în bol: apa, uleiul, sarea, bobițele de piper, foaia de dafin, am selectat funcția ”Ibric”, temperatura 70gradeC și am rotit selectorul spre dreapta.
Am selectat din Thermomix funcția ”Orez”.
Am adăugat orezul, am setat 26min și am rotit selectorul spre dreapta.
În timp ce a fiert orezul, am mutat recipientul din sticlă în Varoma(pentru a se menține sosul cald) și am poziționat Varoma pe capacul bolului.
Servire: Am pus pe un platou orez, deasupra tofu cu sos, am presărat verdeață, susan și sos dulce acrișor.
Notes
**Testați rețeta și cu tofu afumat. Cu tofu afumat este varianta mea preferată. ***Am testat rețeta și cu sirop de agave, însă cu sirop de arțar îmi place mai mult datorită gustului ușor caramelizat pe care-l dă acest ingredient special. ****Când am făcut ședința foto pentru acest preparat, nu am avut susan negru, însă am testat rețeta cu ambele tipuri de susan și eu prefer să adaug la servire atât susan alb cât și susan negru. *****În loc de ceapa verde, folosiți chives. ******În loc de mărar, folosiți pătrunjel. *******În loc de sosul dulce-acrișor, puteți adăuga cremă balsamică cu rodii. ********Toate variantele propuse aici la Notes, au fost testate de mine și vă încurajez să le testați și voi, apoi să adaptați rețeta după bunul plac. *********Aștept cu drag să mă inspirați cu varianta pe care o preferați!