Haina îl face pe om/Nu haina îl face pe om!?

Bine te-am găsit, om drag.

Pentru că îmi plac hainele, m-am gândit să încep cu un prim articol legat de acest subiect. Însă voi face tot posibilul să nu scriu un articol la fel de mare ca iubirea pe care o am pentru haine 🙂

Îmi plac hainele pentru că: îmi influențează starea de spirit, îmi dau mai multă siguranță, mă fac mai responsabilă,  îmi sporesc puterea de concentrare, îmi transmit respect și parcă totul este mai ușor atunci când porți niște haine în care te simți bine.

Sunt preocupată de felul în care arăt pentru mine, nu pentru ceilalți și da, pot spune că hainele au un rol important în viața mea, însă fără să-mi pierd capul!

Prefer hainele elegante și neapărat tocuri iar în timpul liber renunț cu ușurință la stilul elegant și port cu plăcere haine casual. În general, prefer hainele care au un detaliu special, o formă deosebită sau o culoare frumoasă.

Îmi plac hainele de firma, însă acesta nu este un aspect pe care să-l urmăresc atunci când vreau să-mi cumpăr o haină nouă. Nu-mi place să cheltuiesc mulți bani pe haine și  de obicei când imi cumpar, este dragoste la prima vedere: văzut, plăcut, luat!

Port ce-mi place și nu ce este la modă!

Sunt de părere că orice haine avem, curate, călcate și decente să fie! Simplitatea este frumoasă iar modestia este atât de specială, dar rar întâlnită în zilele noastre, din păcate! O haină frumoasă nu-ți înlocuiește caracterul, nu-ți reflectă personalitatea, nu te scapă de mândrie, nu-ți ascunde snobismul, nu-ți aduce înapoi cei 7 ani de-acasă, pe care i-ai ratat.

Îmi place să zic și să cred  că ”Nu haina îl face pe om” ci  ”Omul face haina”!

În zilele noastre am observat că este foarte ușor să judeci omul după simple aparențe, iar majoritatea pun etichete greșite de la o primă impresie. Pentru că am un exemplu cald, vreau să vă povestesc foarte pe scurt o întâmplare nu foarte plăcută, a unei cunoștințe(în descriere va fi X).

Ca să  aveți o imagine a persoanei X(nu că ar conta foarte mult despre ce tip de persoană este vorba), vă pot spune că X este o doamnă de 45 ani, ce deține o afacere proprie, un om aparent simplu, modest și cu un stil de viață poate mai  activ decât al oricărui alt tânăr din zilele noastre. Tunsă scurt, îmbrăcată în blugi, tricou, adidași și cu rucsacul în spate(outfitul ei de zi cu zi), cu un zâmbet molipsitor și o energie extraordinară, este genul de persoană pe care-mi doresc să o întâlnesc oricând cu bucurie.

Nu o trădează vârsta, însă nici nu evită să-ți răspundă dacă o întrebi câți ani are! Extrem de activă, se ocupă zilnic de afacerea pe care o are, merge la sală cu regularitate și călătorește de cel puțin două-trei ori/an! Și app. de călătorii, cea mai minunată vacanță despre care mi-a povestit, a fost în Japonia!

Ok, așadar după cum v-am descris-o, îmbracată casual, X întră intr-un mall, de unde vrea să-și cumpere ceva de îmbrăcat. Trebuia să fie prezentă la o cununie și s-a gândit că ar fi potrivită o rochie! Așa că a intrat în primul magazin în care a văzut haine potrivite pentru ea și la prețuri accesibile. Toată un zâmbet, a mers să ceară ajutorul vânzătoarei. O persoană aparent drăguță, îmbrăcată foarte elegant și al cărei parfum îl puteai simți încă de la intrarea în magazin. Aceasta însă, era de fapt  plictisită și fără chef de vorbă. Cu o privire sfidătoare, a măsurat-o din cap până’n picioare și fără nici o urmă de respect, i-a spus că nu o poate ajuta pentru că nu și-ar permite să cumpere ceva din magazin!

Hmm…

În acel moment, X și-a pastrat calmul, i-a arătat vânzătoarei că are bani în portofel, și nu puțini! I-a spus că își permite să cumpere tot ce dorește din magazin, dar acum preferă să-și cheltuie banii în altă parte!  Şi-a luat la revedere și a plecat fără să mai lase loc de alte discuții! X și-a cumpărat rochia din următorul magazin în care a intrat, însă din păcate după o sesiune de shopping care ar fi trebuit să fie plăcută,  a primit bonus și o experiență neplăcută pe care probabil că nu o va uita prea curând.

Acum sunt convinsă că fiecare cititor va percepe în felul său această întâmplare.

Nu vreau să vă adresez nici o întrebare vis-a-vis de acest subiect și nu vreau nici să mă pun în situația persoanei X ca să vă spun cum aș fi procedat eu dacă aș fi fost în locul ei! Fiecare dintre noi are modul lui de a reacționa în diverse situații și până nu ești pus în fața faptului împlinit, nu prea ai cum să-ți dai cu părerea. Cert este că și eu prefer o abordare calmă a situațiilor de orice fel. Este atât de scurtă viața noastră iar timpul trece atât de repede pe lângă noi, încât este păcat să ne zdruncinăm buna dispoziție.

Dar, oameni buni, hainele se uzează, se rup, se decolorează, se demodează! Nu haina te face mai frumos decât ești, mai deștept, mai educat sau mai bogat! Sufletul și iubirea din el te fac un om frumos, cunoștințele te fac un om deștept, cu ajutorul celor 7 ani de acasă ești mai educat… și toate acestea te fac mai bogat. Mi-ar plăcea să văd oameni mai des.

Să fii OM, e GRATIS!

 

Vă îmbrățișez,