Supă cremă de mazăre

 

Prânzul pentru mine este cea mai consistentă masă din zi.

Și pentru că dimineața consum doar fructe, iar seara mă bazez pe sucul de legume, la prânz uneori am două feluri de mâncare: la felul întâi, neapărat o supă cremă de legume/ciorbiță de legume; la felul doi, ceva mai consistent. Însă nu este o regulă de care mă țin tot timpul, pentru că se poate întâmpla să mă satur doar cu supa cremă.

Acest lucru se întâmplă cel mai adesea când mi se pare că mi-a ieșit o supiță mai bună ca niciodată și mănânc minim două porții.

Cum s-a întâmplat și în cazul acestei supe cremă delicisime, a  cărei rețetă vreau să o impărtășesc astăzi cu voi.

Vă mărturisesc că am testat câteva rețete de supă cremă de mazăre până să mă opresc la aceasta.

Este atât preferata mea cât și a dragului meu, deci am toată încrederea că va fi și pe placul vostru.

Datorită nucilor caju, supa este foarte cremoasă, mazărea în combinație cu prazul, dau supei o aromă și un gust deosebite, iar ”final touch” mărarul proaspăt, dulce și aromatic la gust, este fix ce trebuie pentru un preparat complet, atât ca gust cât și ca aspect.

Eu o prefer fierbinte și ușor picantă, așa că nu mă zgârcesc nici la piper, nici la chilli. Însă sunt sigură că poate fi minunată și rece.

Mai rezistați poftei sau vreți rețeta numaidecât?

În acest caz nu mai stau cu voi la povești și vă propun să trecem la treabă: eu vă notez ingredientele și modul de preparare, iar voi vă procurați ingredientele necesare și mă surprindeți curând cu mesaje delicioase, cu poze colorate, cu zâmbete și cu voie bună. După ce vă faceți pofta, desigur!

Abia aștept să-mi spuneți cât de mult v-a plăcut rețeta mea.

Zi superbă,

Supă cremă de mazăre, cu thermomix

Print Recipe
By Serves: 8-10 pers. Prep Time: 30 min Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • *4cătei de usturoi *1/2 ceapă *10ml ulei de măsline *100g praz proaspăt/congelat *400g mazăre congelată *1 roșie *1 morcov proaspăt/congelat *1ardei capia *2-3 buchetele brocoli congelat/proaspăt (opțional) *50g nuci caju crude*1/2 lg-iță piper *1/2 lg-iță turmeric/curcuma *1-2 lg-ițe sare roz de Himalaya(după gust) *750-950ml apă.

Instructions

1

Am pus în bol usturoiul, ceapa și prazul tăiat rondele. Am mărunțit 5secunde/viteza5.

2

Am adăugat uleiul de măsline și am sotat 5minute/120gradeC/viteza1.

3

Am adăugat în bol: mazăre, roșie, morcov, ardei capia, brocoli, 35g nuci caju, 1 lg-iță sare, 1/2 lg-iță piper, 750ml apă și am fiert 20min/120gradeC/viteza1.

4

Am mixat 1minut/viteza5-10.

5

Am adăugat 15g nuci caju, 1 lg-iță de sare, 1/2 lg-iță turmeric/curcuma, 150ml apă și am mixat 30minute/viteza5-10.

6

Am turnat în vasul de servire și am presărat deasupra: piper, fulgi de chilli, bobițe de mazăre și mărar proaspăt.

7

Am servit fierbinte.

Notes

*Rețeta este făcută în totalitate în roboțelul Thermomix. În lipsa lui, fierbeți pe aragaz și ajutați-vă de un robot de bucătărie/blender. *Gustați supa după ce o mixati și potriviți gustul de sare, piper după bunul plac. ***De asemenea, consistența/cremozitatea supei, o potriviți adăugând nuci caju crude și apă. Mixați până devine super cremoasă(până la 2-3minute). ****Dacă vreți să vă bucurați de o supă cremă de mazăre colorată într-o nuanță de VERDE superb, vă iese o supă delicioasă și din simpla combinație: *2-4cătei de usturoi *1/2 ceapă *10ml ulei de măsline *100g praz proaspăt/congelat *400g mazăre congelată *30g nuci caju crude*1/2 lg-iță piper *1/2 lg-iță turmeric/curcuma *1-2 lg-ițe sare roz de Himalaya(după gust) *500-750ml apă. La fel, sotate: usturoiul, ceapa și prazul, apoi adăugate în bol: mazăre, caju, sare, piper, 500ml apă și fiert: 15minute/120gradeC/viteza1. Mix 1minut/viteza5-10. *****Supa mai poate fi servită cu microplante și crutoane. ******Perfectă atât pentru prânz cât și pentru cină.