Este delicios să adopți o alimentație vegană, mai ales că acum este extrem de ușor să veganizezi orice fel de mâncare îți dorești.
Pentru mine, pe lângă delicios, un preparat trebuie să mai fie și sănătos, așa că îmi adaptez rețetele preferate din trecut cu ajutorul unor ingrediente atent selecționate.
În acest caz, am ales tofu bio, legume proaspete și un ingredient special care îmi oferă gustul de ou de care îmi este puțin poftă uneori: sarea neagră de Himalaya, care oferă mâncării un gust intens de ou.
Datorită conținutului foarte bogat în minerale, sarea neagră de Himalaya, cunoscută și sub denumirea de Kala Namak, este considerată ca fiind cea mai sănătoasă dintre toate tipurile de sare existente. Aceasta se găsește foarte ușor în plafar sau în magazinele de specialitate din online, are un preț bun și vă ajunge destul de mult timp. Eu am un pachet de 250g cumpărat de peste 1 an și n-am consumat mai mult de jumătate din el! Momentan am folosit-o pentru omletă vegană, maioneză și paste carbonara, însă mă consider destul de inventivă în bucătărie, așa că sunt sigură că-i voi găsi și alte întrebuințări.
Cât despre această rețetă de omletă din tofu, cu pleurotus, haideți să vă dezvălui micile secrete din spatele apetisantei ședințe foto.
Dacă v-am făcut poftă de omletă, vă poftesc să testați rețeta mea și aștept cu drag să-mi spuneți cât de mult v-a plăcut!
Poftă mare,
Omletă din tofu, cu pleurotus/Tofletă/Scrambled Tofu
Print RecipeIngredients
- *un bloc de tofu simplu *ciuperci pleurotus-4buc *ceapă roșie-1/2 *usturoi-2căței *ulei de măsline-20ml *porumb-1lg *fulgi de drojdie inactivă-1lg *turmeric-1lg.iță *sare neagră de Himalaya-1/2lg.iță *pătrunjel proaspăt-5fire *piper *mărar uscat-1lg.iță
Instructions
Într-o tigaie wok, am pus uleiul de măsline, ceapa cu usturoiul tocate mărunt și am sotat pentru aprox. 1min.
Am adăugat ciupercile pleurotus tăiate mărunt și am pus capacul. Am lăsat să se înnăbușe la foc mic timp de aprox. 5min.
Am adăugat tofu mărunțit în mâini, drojdia inactivă, turmericul, sarea neagră, piperul și am mai lăsat pe foc pentru aprox. 5min, timp în care am amestecat de câteva ori.
Am adăugat porumbul, am mai lăsat pe foc aprox. 1min.
Am adăugat mărarul uscat, pătrunjelul proaspăt tocat, am pus capacul, am oprit focul și am lăsat pentru aprox.1min să se ”odihnească”.
Am servit cu maioneză de soia și cu o salată de sezon.
Poftă bună!
Notes
*puteți folosi și alt tip de tofu(afumat, cu chimen, cu mărar, cu ardei...etc.); **eu prefer mărarul proaspăt, însă acum nu am avut în casă și am folosit uscat; ***serviți alături o salată de crudități sau sfeclă roșie ori castraveciori în oțet.