Să mănânc sănătos zi de zi este principalul meu focus. Iar pentru asta, sunt într-o continuă căutare, îmi place să testez, să mă joc cu ingredientele în fel și chip și să dau frâu liber imaginației.
Momentele de inspirație vin în momentul în care sunt odihnită, relaxată și atunci când descopăr prin bucătărie ingrediente speciale pe care mi le-am cumpărat la un moment dat cu gândul că voi pregăti ceva gustos.
Așa s-a întâmplat și în cazul acestor fursecuri vegane. Le-am cumpărat de la Ambrozia, singurul loc în care am găsit după câteva căutări prin online fără succes. Desigur că le-am cumpărat cu gândul că voi face tiramisu vegan, însă după ce le-am gustat, mă gândesc să le folosesc și pentru alte rețete.
Cât despre tiramisu vegan, vreau să știți că am mai avut o încercare anul trecut. Atunci am folosit biscuiți de post în loc de fursecuri, iar baza cremei a fost un mascarpone vegan pe care l-am descoperit într-un magazin Profi. Acel tiramisu a avut o consistentă cremoasă și s-a mâncat destul de rapid, însă crema cumpărată lăsa un after-taste făinos și parcă nu m-a convins să o mai cumpăr.
Uitați acum o variantă de tiramisu care este pe placul meu și pe care intenționez să o mai fac atunci când voi pofti. Nu înseamnă însă că aceasta va fi o variantă finală pentru rețeta de tiramisu vegan! Am de gând să mă mai joc cu ingredientele până voi ajunge să vă spun că am pregătit o rețetă perfectă de tiramisu vegan! Pentru mine rețeta perfectă trebuie să aibă un gust care creează depenență.
Vă las rețeta mea să o testați și abia aștept să-mi trimiteți feedback-urile voastre.
Cu drag,
Tiramisu cu fructe, vegan cu thermomix
Print RecipeIngredients
- *pișcoturi vegane(Ambrozia)-18buc
- SIROP(pentru pișcoturi):
- *esență de rom-1lg *cacao-1lg *lapte de soya-15lg *un praf de scorțișoară *sirop de curmale-1-2lg (după gust).
- SALATĂ de FRUCTE:
- *kiwi-1/2 *ananas-1/4 *banană-1buc *căpșuni-5buc.
- CREMA
- *cremă de cocos-350g *unt de arahide-1lg *suc de lămâie-1lg *sirop de curmale-2lg *un praf de sare
Instructions
Într-un bol din sticlă am amestecat cu un tel toate ingredientele necesare pentru cremă. Am acoperit cu folie transparentă și am lăsat la frigider cât am pregătit restul de ingrediente.
Am pregătit salata de fructe: am tăiat mărunt toate fructele și le-am pus la scurs într-o sită.
Am pregătit siropul: într-un castron, cu ajutorul unui tel, am amestecat toate ingredientele necesare pentru sirop.
Am scos crema de la frigider și am montat porțiile de tiramisu: câte 9 pișcoturi pe două farfurii.
Am dat pișcoturile prin sirop(le-am lăsat pt. aprox. 30sec. cât să absoarbă bine lichid) și le-am așezat pe o farfurie: 3 unul lângă altul(pe verticală).
Am pus un strat de cremă și salată de fructe.
Am repetat procedura cu stratul 2( dar am așezat pișcoturile pe orizontală): 3piscoturi, cremă, salată de fructe.
Ultimul strat: 3piscoturi(pe verticală), un strat generos de cremă și cu o sită pentru strecurat ceai, am presărat cacao pe toată suprafața.
A se lăsa la frigider 4-5ore înainte de servire sau se poate servi a2-a zi!
Notes
*crema de cocos- am adunat doar partea albă dintr-o cutie de coconut milk 425g-din Lidl; apa care a rămas, o voi folosi când fac smoothie-uri. **laptele de soya necesar pentru sirop, l-am încălzit 1min la cuptorul cu microunde. ***vă sfătuiesc să montați prăjitura folosind mai puține pișcoturi: folosiți doar 6buc și puneți câte 2 pe fiecare strat; iar pentru restul ingredientelor, le puteți înjumătăți pe toate; astfel gătiți porții mai mici. ****cacao se mai poate presăra odată înainte de servire.