Află cum se prepară la Thermomix rețeta vegană de prăjitură cu nuci pecan și prune
Calendaristic, de aproape o lună este toamnă.
Eu mă gândesc la toamnă ca la o zână bună, care ne aduce multe bogății și care ne dăruiește în fiecare an, un superbisim spectacol de culoare.
Mă gândesc la bogăția de legume și fructe pe care o găsesc în toate piețele și la timpul pe care ador să-l petrec în natura colorată aparte, atât de benefic pentru sănătatea fizică și psihică.
Mă bucur în fiecare dimineață de fructele acestui sezon bogat. La prânz, am grijă să-mi pun pe masă o salată colorată și bogată în vitamine, iar seara îmi fac minunatul suc proaspăt stors din legume de sezon. Și pentru că nu poate să treacă o zi fără să mă bucur de un dulce mic, mă folosesc de fructele de sezon ca să-mi pregătesc în casă un dulce sănătos și delicios.
Prăjitura a cărei rețetă vreau să o împărtășesc astăzi cu voi, este aromată, foarte pufoasă și atât de gustoasă încât nu veți reuși să vă opriți la o singură porție. Ce să mai zic de mirosul care va pluti prin toată casa!?
Nucile din compoziție împreună cu zahărul brun, îi dau prăjiturii o aromă de caramel și o îmbracă într-o crustă asemănătoare cu a pricomigdalelor, iar prunele care se contopesc perfect cu prăjitura, sunt ”cireașa de pe tort”.
Și dacă tot am asociat prunele cu cireașa de pe tort, am luat numaidecât forma rotundă cu fund detașabil, pe care o folosesc atunci când fac tort, am nivelat frumos prăjitura în ea, am lăsat-o să se simtă omagiată și-am ornat-o cu fructul special. I-a stat bine, dar parcă la final am simțit nevoia să-i mai adaug puțină frumusețe, așa că am presărat câțiva fulgi de migdale, care au făcut-o să arate divin.
Urmați rețeta mea și vă promit că veți crește vizibil nivelul de endorfine din creier, iar sănătatea voastră va avea de câștigat. Însă vă rog să vă rezumați totuși la o singură porție.
O săptămână dulce tuturor,
Prăjitură cu nuci pecan și prune, de post/vegan făcută la Thermomix
Print RecipeIngredients
- *150 g nuci pecan *60 ml ulei de floarea soarelui(presat la rece) *90 g zahăr brun *10 g zahăr vanilinat *170 g făină albă *5 g praf de copt *5 g scorțișoară *2banane *un praf sare roz de Himalaya *10-15 prune *fulgi de migdale
Instructions
Am pregătit o formă cu inel detașabil. Am pus foaie de copt iar cu ajutorul unei pensule din silicon, am uns tava cu ulei de floarea soarelui.
Am mărunțit în Thermomix nucile pecan: 20sec/viteza5;
Am adăugat în bolul de mixare: ulei, zahăr brun, zahăr vanilinat, scorțișoară, făină, praf de copt, banane, un praf de sare. Am frământat 1min/spic;
Am turnat compoziția în forma pregătită și am nivelat cu o spatulă din silicon unsă cu ulei;
Am ornat cu sferturi de prune și am presărat deasupra un amestec din zahăr brun cu scorțișoară.
Am dat la cuptor: 200gradeC/50-60min;
Am lăsat-o aproximativ 10min la temperatura camerei. Am presărat fulgi de migdale;
Când s-a răcit, am scos-o din formă și am servit.
Poftă mare!
Notes
*Prăjitura poate fi făcută în orice formă doriți/aveți. Tava mea are 26 cm. **Puteți folosi nuci românești în locul nucilor pecan. ***În locul făinii albe, puteți folosi făină dietetică/integrală.