Îmi plac dulciurile de când mă știu, și pentru că nu vreau să-mi interzic chiar totul, prefer să-mi pregătesc ceva dulce în casă, cel puțin o dată pe săptămână. Și pentru că am ajutoare la degustare, pe lângă faptul că se consumă totul până la ultima firmitură, am și aprobarea că sunt cam talentată. 🙂
Probabil vă gândiți că trebuie să aveți timp ca să bucătăriți!
Știu că lipsa timpului liber cam dă bătăi de cap tuturor, motiv pentru care din păcate deseori alegem calea cea mai ușoară atunci când poftim la un dulce: îl cumpărăm gata făcut!
Însă eu vă spun că situația nu stă chiar așa. Și chiar vă provoc să încercați rețetele mele, ca să vedeți personal cum stau lucrurile de fapt.
Vin și cu un pont pentru voi: începeți să pregătiți dulciuri raw-vegane! Știți da? Raw înseamnă fără preparare termică/fără foc, crud.
Dacă ați ști cât este de simplu, și câte minunății vă puteți face singuri, sunt sigură că ar fi un obicei la care n-ați mai renunța vreodată.
Dulciurile raw sunt extrem de ușor de făcut, arată minunat, sunt sățioase și foarte sănătoase dacă le consumați cu măsură, desigur. Dar vă asigur că nu le veți consuma în exces și că vă veți putea bucura zi de zi de un dulce mic care să vă îndulcească viața.
Sunt cuvintele mele convingătoare? Mai bine testați această rețetă și vă rog să-mi dați apoi un feedback.
Vă rog, feedback-ul să vină după ce v-ați ”lins” degețelele și după ce i-ați potolit pe cei mici care vin la fiecare minut să vă mai ceară o porție. 🙂
Știu că v-am făcut poftă!
Vă las să faceți puțină magie pentru cei dragi în propria bucătărie. Siiigur veți fi recompensat/-ă pe măsură: cu pupici, îmbrățișări, iubire…și ce-și mai doreste fiecare.
Vă cuprind, magic,
Ruladă raw-vegan
Print RecipeIngredients
- Blat: *100g semințe de in *100g făină de cocos *100g fulgi de ovăz *100g nuci pecan(mărunțite) *pastă de curmale(25buc curmale, 80ml apă) *30ml sirop de agave *18lg apă de cocos
- Crema/Umplutura: *pulpa de la o nucă de cocos tânără *100g nuci caju *50g migdale *35ml sirop de agave *15g stafide aurii
- Sos alb: *95g unt de caju *4lg sirop de arțar *6lg apă *1/2 lg-iță scorțișoară
Instructions
Într-un bol încăpător am amestecat toate ingredientele necesare pentru blat.
Pasta de curmale am obținut-o astfel: am mixat în blender curmale și apă.
Am amestecat totul cu o spatulă din silicon, apoi după ce am adăugat ingredientele lichide, am frământat cu mâinile.
Pe un blat de bucătărie, pe care am pus o folie din plastic, am întins blatul și l-am modelat cu mâinile.
Am mixat în Thermomix toate ingredientele necesare pentru cremă. Apoi am întins crema uniform pe blat, am presărat stafide și am rulat.
Într-un bol, cu ajutorul unui tel, am combinat ingredientele necesare pentru sosul alb.
Am tăiat rulada felii de grosimea unui deget și am pus deasupra sosul alb delicisim.
Rulada se păstrează la frigider acoperită cu folie de plastic/aluminiu, pentru 4-5 zile.
Notes
*Pregătește-ți pe masa de lucru toate ingredientele/ustensilele necesare. Restul este floare la ureche!