Ruladă raw-vegan

Îmi plac dulciurile de când mă știu, și pentru că nu vreau să-mi interzic chiar totul, prefer să-mi pregătesc ceva dulce în casă, cel puțin o dată pe săptămână. Și pentru că am ajutoare la degustare, pe lângă faptul că se consumă totul până la ultima firmitură, am și aprobarea că sunt cam talentată. 🙂

Probabil vă gândiți că trebuie să aveți timp ca să bucătăriți!

Știu că lipsa timpului liber cam dă bătăi de cap tuturor, motiv pentru care din păcate deseori alegem calea cea mai ușoară atunci când poftim la un dulce: îl cumpărăm gata făcut!

Însă eu vă spun că situația nu stă chiar așa. Și chiar vă provoc să încercați rețetele mele, ca să vedeți personal cum stau lucrurile de fapt.

Vin și cu un pont pentru voi: începeți să pregătiți dulciuri raw-vegane! Știți da? Raw înseamnă fără preparare termică/fără foc, crud.

Dacă ați ști cât este de simplu, și câte minunății vă puteți face singuri, sunt sigură că ar fi un obicei la care n-ați mai renunța vreodată.

Dulciurile raw sunt extrem de ușor de făcut, arată minunat, sunt sățioase și foarte sănătoase dacă le consumați cu măsură, desigur. Dar vă asigur că nu le veți consuma în exces și că vă veți putea bucura zi de zi de un dulce mic care să vă îndulcească viața.

Sunt cuvintele mele convingătoare? Mai bine testați această rețetă și vă rog să-mi dați apoi un feedback.

Vă rog, feedback-ul să vină după ce v-ați ”lins” degețelele și după ce i-ați potolit pe cei mici care vin la fiecare minut să vă mai ceară o porție. 🙂

Știu că v-am făcut poftă!

Vă las să faceți puțină magie pentru cei dragi în propria bucătărie. Siiigur veți fi recompensat/-ă pe măsură: cu pupici, îmbrățișări, iubire…și ce-și mai doreste fiecare.

Vă cuprind, magic,

 

 

 

Ruladă raw-vegan

Print Recipe
Serves: 10buc Prep Time: 15 minute Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • Blat: *100g semințe de in *100g făină de cocos *100g fulgi de ovăz *100g nuci pecan(mărunțite) *pastă de curmale(25buc curmale, 80ml apă) *30ml sirop de agave *18lg apă de cocos
  • Crema/Umplutura: *pulpa de la o nucă de cocos tânără *100g nuci caju *50g migdale *35ml sirop de agave *15g stafide aurii
  • Sos alb: *95g unt de caju *4lg sirop de arțar *6lg apă *1/2 lg-iță scorțișoară

Instructions

1

Într-un bol încăpător am amestecat toate ingredientele necesare pentru blat.

2

Pasta de curmale am obținut-o astfel: am mixat în blender curmale și apă.

3

Am amestecat totul cu o spatulă din silicon, apoi după ce am adăugat ingredientele lichide, am frământat cu mâinile.

4

Pe un blat de bucătărie, pe care am pus o folie din plastic, am întins blatul și l-am modelat cu mâinile.

5

Am mixat în Thermomix toate ingredientele necesare pentru cremă. Apoi am întins crema uniform pe blat, am presărat stafide și am rulat.

6

Într-un bol, cu ajutorul unui tel, am combinat ingredientele necesare pentru sosul alb.

7

Am tăiat rulada felii de grosimea unui deget și am pus deasupra sosul alb delicisim.

8

Rulada se păstrează la frigider acoperită cu folie de plastic/aluminiu, pentru 4-5 zile.

Notes

*Pregătește-ți pe masa de lucru toate ingredientele/ustensilele necesare. Restul este floare la ureche!

 

CHEESECAKE cu zmeură

Cheesecake raw vegan? Da, fără produse de origine animală și fără pregătire termică.

De ce se numește cheesecake dacă nu conține brânză? Conține cremă de brânză din caju și nu are nevoie de pregătire termică, doar se ține la congelator.

 

Îmi cumpăram deseori prăjituri raw, diferite felii de tort raw și de fiecare dată mi-am dorit să aflu rețeta. Gustul și perfecțiunea fiecărui preparat, m-au făcut să vreau mai mult decât o simplă degustare, ocazional.

Așa am început să mă uit la câteva filmulețe cu rețete dulci raw vegane, care m-au fascinat. Ambițioasă din fire, mi-am zis că și eu pot să fac.

 

Zis și făcut!

Mi-am procurat câteva ingrediente și am pregătit primul meu tort raw vegan. 

Mi-a ieșit minunăția asta frumoasă, pe care am pregătit-o cu mult entuziasm. Din dragoste pentru gătit și pregătit surprize pentru cei dragi, tortul meu a ieșit foarte delicios și a primit foarte multe aprecieri. Motive suficiente pentru care m-am decis să vă dezvălui secretele lui.

 

Abia aștept să-l încercați și să-mi spuneți cum v-a ieșit.

Abia aștept să mă inspirați cu ideile voastre, poate chiar reușim împreună să creăm o reinterpretare a acestei rețete.

 

Vă îmbrățișez ”raw” 🙂

 

 

 

CHEESECAKE cu zmeură - raw vegan

Print Recipe
By Serves: 10 pers. Prep Time: 30 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • Blat: *65 g nuci(hidratate) *65 g migdale(hidratate) *15 g fulgi de cocos *50 g smochine(hidratate) *50 g curmale(hidratate) *1 vârf de sare roz de Himalaya(sau sare de mare)
  • Crema de brânză: *250 g caju(hidratat) *1 lg-iță fulgi de drojdie inactivă *15 g sirop de arțar(sau orice îndulcitor preferi) *20 ml lapte de caju cu cocos(sau orice tip de lapte vegan preferi) *20 ml suc de lime(sau lămâie) *1 vârf de sare roz de Himalaya(sau sare de mare)
  • Glazură: *100 g zmeură proaspătă(sau: fructe de pădure, căpșuni, etc.) *50 g ulei de cocos *50 g g sirop de arțar(sau orice îndulcitor preferi)
  • Decor: *zmeură proaspătă *afine proaspete *fulgi de cocos *dulceață de afine *mentă proaspătă

Instructions

1

1. Pregătește blatul. Mixează foarte bine în robotul de bucătărie toate ingredientele necesare pentru blat.

2

2. Presară în tava cu inel detașabil câțiva fulgi de cocos, ca să nu se lipească blatul.

3

3. Adaugă amestecul pentru blat și cu ajutorul unei lingurițe sau o paletă din silicon, nivelează foarte bine.

4

4. Adaugă pe blat jumătăți de zmeură proaspătă. (opțional) Pune tava în congelator cât pregătești crema de brânză.

5

5. Mixează foarte bine în robotul de bucătărie toate ingredientele necesare pentru crema de brânză.

6

6. Adaugă crema de brânză peste blat și lasă tava în congelator cât pregătești glazura.

7

7. Mixează foarte bine în robotul de bucătărie, toate ingredientele necesare pentru glazură.

8

8. Adaugă glazura peste crema de brânză și lasă tava în congelator pentru aprox. 2 ore.

9

9. Dacă tortul este înghețat, îl lași 5-10 min la temperatura camerei și îndepărtezi inelul detașabil.

10

10. Ornezi tortul după bunul plac.

11

11. Cu ajutorul unui cuțit pe care-l ții în apă fierbinte, porționează tot tortul în felii egale.

12

12. Păstrează tortul în congelator. Când vrei să servești tort, scoate câte o felie la temperatura camerei și las-o pentru aprox. 5-10 min.

Notes

**Pregătește pe masă toate ingredientientele de care ai nevoie, în cantitățile fixe. ***Hidratate sau înmuiate, înseamnă că se lasă în apă să-și mărească volumul. Datorită acestui proces, cresc dramatic conținutul de nutrienți iar corpul nostru le digeră mult mai ușor. Nuci și migdale-se lasă la hidratat cu o seară înainte. Se spală bine și se pune apă peste ele. Înainte de folosire, se aruncă apa în care au stat, se spală sub jet de apă rece și se folosesc. Curmale și smochine-se lasă la hidratat în apă aprox. 2 ore. Apa în care au stat, se poate folosi. ****Să ai pregătită tava cu inel detașabil, în care vei forma tortul. Tava mea are 26 cm! În funcție de dimensiunile tăvii, poți să mărești/micșorezi cantitatea de ingrediente. *****Robotul de bucătărie face cam toată treaba. Eu l-am curățat după fiecare etapă, ca să-mi iasă straturile tortului uniforme.