”Cafeaua” lui Virgil

 

  În acest articol, vreau să vă vorbesc puțin despre cafea.

  Unora dintre noi ne place gustul ei, altora mirosul sau poate că unii o consideră ca fiind o simplă necesitate. O bem fie din nevoia de mai multă energie, fie din cauză că Moș Ene vine pe la gene atunci când avem cea mai multă treaba de făcut, fie nu ne mai putem concentra și avem impresia că o ceșcuță cu cafea ne va ajuta să ne focusam mai bine pe task-urile zilnice.

Pe scurt, eu aș defini cafeaua ca fiind calea cea mai ușoară și ieftină, de a obține ce-și dorește fiecare, insă pentru o perioadă scurtă de timp.

  Recunosc că aceste convingeri mă determinau și pe mine cândva să consum cafea. Și încă îmi place mirosul de cafea, dar acesta nu este un motiv care să mă facă să o mai consum.

 

Cafeaua este o băutură toxică pentru organism.

 

  Eu știam despre cafea că este toxică, însă continuam să o consum, exact ca un fumător care continuă să fumeze cu pachetul de țigări în față, pe care scrie clar că fumatul poate să ucidă. Iar de cele mai multe ori o beam pentru că mă simțeam lipsită de energie.

Acum însă nu mai am nevoie de energie, pentru că am atât de multă încât o pot împărți cu oricine, haha. Și ce motiv aș mai avea să beau cafea când știu că poate să-mi facă mai mult rău decât bine?

Vreau să mă bucur de o viață sănătoasă și sunt dispusă să aleg întotdeauna doar ce-mi face bine.

 

Știați că bobul de cafea prăjit conține

19 substanțe pro-cancerigene?

 

  Să vă spun ce ”cafea” beau eu de când sunt vegană. Îi spun așa pentru că are aceleași efecte pe care le are o cafea normală, cu diferența că aceasta din urmă are efecte false de care te bucuri pe termen foarte scurt.

Mai exact, este vorba despre ”cafeaua lui Virgil”, o rețetă care aparține D-lui Dr. Virgiliu Stroescu, doctor în medicină, o minune de om care este pură inspirație pentru mine. Am preluat rețeta de îndată ce am auzit-o, pentru că aveam toate ingredientele necesare și efectiv mi-a fericit corpul.

  Este o băutură miraculoasă care se poate savura între mic dejun și prânz sau la 2 ore după masa de prânz, care te încarcă cu super energie, îți dă o stare de bine, îți sporește puterea de concentrare, etc.etc.

  Ce să-ți mai spun despre ea, om drag?

  Este pentru tine dacă vrei să ai cele mai puternice trăiri. Dacă vrei să-ți mulțumească al tău corp minunat pentru combustibilul cu care-l alimentezi, trebuie să încerci această rețetă măcar o dată.

  Iubitul meu o adoră, colegii lui de la birou care au gustat-o, au cerut rețeta de îndată, mama care mănâncă enorm de multă carne(dimi/la prânz/seara), îmi zice că se roagă la Dumnezeu să-mi dea multă sănătate că i-am zis de această rețetă și ce credeți, își pregătește zilnic câte 500ml, haha. Cât despre voi, dacă o veți include în alimentația voastră , siiigur o veți savura cu plăcere în fiecare zi.

  Vă las să vă bucurați de rețetă. Abia aștept să-mi spuneți dacă vă place și dacă o veți include  în alimentația zilnică.

 

Sănătate,

 

 

Smoothie cu patrunjel/”cafeaua” lui Virgil

Print Recipe
By Serves: 1 Prep Time: 5min Cooking Time: 10min

Ingredients

  • *2 legături de pătrunjel *1lămâie *1lg miere de albine *1lg-iță ulei de măsline extravirgin *300ml apă

Instructions

1

Spală pătrunjelul și taie-l în 3-4buc, apoi pune-l în blender.

2

Lămâia se spală și ea și se îndepărtează ușor coaja galbenă. Se taie în 4 și se pune în blender.

3

Adaugă în blender restul de ingrediente: miere, ulei de măsline și apă.

4

Blend până se mixează totul foarte bine.

Notes

*Pătrunjelul se folosește cu tot cu codițe. Eu îndepărtez doar ce nu-mi place cum arată. **Partea albă care se află sub coaja galbenă a lămâii, are cele mai multe vitamine. Deci ai grijă să îndepărtezi doar coaja galbenă, în strat subțire. ***De preferat să ai miere 100% naturală. ****Uleiul de măsline trebuie să fie presat la rece. *****Folosește apă de la robinet în care ai pus 1/2lg-iță bicarbonat sau apă plată.