Când zic ”drob”, mă duce automat cu gândul la Sfintele sărbători Pascale, așa că anul acesta de Paște am gândit o rețetă de drob vegană.
Rețeta este ușoară și pentru că am pregătit-o cu Thermomix, se face rapid.
Descriu rețeta mea ca fiind un preparat fresh, bogat nutritiv și foarte sățios.
Dacă aș fi avut un tofu afumat, l-aș fi preferat pe acela în locul acestui tofu simplu, însă pentru că am adugat un praf de boia afumată, am obținut gustul pe care mi l-am dorit.
Sugestia mea de servire este cu salată sau cu legume de sezon, proaspete. Însă merge de minune și cu sosuri: maioneză, muștar, ketchup, etc.
Desigur că rețeta poate fi adaptată în fel și chip, iar următoarea dată când o voi mai găti, mă gândesc să o îmbunătățesc. Așa că dacă o testați, aștept cu drag părerile voastre și desigur sugestiile, pentru a-i aduce îmbunătățiri împreună.
Poftă bună și spor la gătit.
Drob din legume și tofu, cu Thermomix
Print RecipeIngredients
- *ciuperci albe champignon-250g *ceapă verde-55g *zucchini-50g *mărar proaspăt-15g *pătrunjel proaspăt-15g *morcov -35g *ardei gras roșu-120g *usturoi-15g *ovăz-50g *cartofi-100g *un bloc de tofu(simplu) *roșii cherry-100g *ulei de măsline-20ml *fulgi de drojdie inactivă-2lg *sare, piper, boia afumata *apă-1l
Instructions
Am pus fulgii de ovăz în Thermomix(bolul uscat) și i-am transformat în făină: 10sec./viteza10. Am rezervat într-un bol mare unde urmează să amestec toate ingredientele.
Am pus mărarul(fără cozi, spălat și zvântat) în TM și am tocat: 4sec./viteza8. Am rezervat în bolul mare, peste făina de ovăz.
Am pus în TM pătrunjelul(doar frunzele spălate și zvântate): 3sec./viteza6. Am rezervat în bolul mare.
Am pus morcovul în TM și am tocat: 10sec./viteza5. Am rezervat într-un bol micuț.
Am pus ceapa verde(tăiată în 1/4) în TM și am tocat: 5sec./viteza5. Am rezervat într-un bol micuț.
Am pus usturoiul în TM și am mixat: 3sec./viteza5. Am rezervat peste ceapa verde.
Am pus roșiile cherry în TM și am pasat: 10sec./viteza5. Am rezervat în bolul mare.
Am pus în TM 1l de apă, am atașat coșul de înăbușire cu cartofii tăiați în 1/4 și am fiert pentru 20min./varoma/viteza2. Am rezervat în bolul mare.
Am aruncat apa din bol și am adăugat 10ml ulei măsline, ceapa verde, usturoiul, apoi am sotat pentru 1min/100grade/viteza1.
Am adăugat ciupercile, un praf de sare și am setat 10min./varoma/sens anterior/viteza lg.
Am adugat ardeiul gras, zucchini(tăiate cubulețe) și morcovul. Am setat 10min/100grade/sens anterior/viteza lg.
Am rezervat în bolul mare, unde am mai adăugat un bloc de tofu(1/2 tocat cubulețe mici, 1/2 sfărâmat între degete), sare, piper, boia afumată, fulgii de drojdie, 10ml ulei de măsline. Am amestecat cu o spatulă din silicon, am transferat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am lăsat în cuptorul preîncălzit la 200grade/30min.
Notes
TM-Thermomix!