Pentru că vreau să am o dietă echilibrată, îmi gândesc mesele cu câteva zile în avans sau soluția cea mai simplă ca să mănânc sănătos, este să-mi umplu frigiderul și dulapurile doar cu alimente proaspete și sănătoase. Așa evit mâncatul haotic iar când intru în bucătărie, nu găsesc tentații nesănătoase care să mă ispitească.
Până am ales să-mi schimb stilul de viață, aș putea spune că nu mesele principale erau așa o mare problemă(cu mici excepții ce-i drept, …cunoașteți momentul ăla în care vă spuneți ”e weekend, pot să mănânc tot ce poftesc: pizza, paste, burgeri…etc”?!). Eu așa făceam și toate eforturile mele din cursul săptămânii să nu mănânc ”prostii”, se duceau pe apa sâmbetei în cele 2 zile de weekend în care aveam ”răsfăț” dimi, la prânz și seara.
Dar, să revin la partea cea mai problematică: pofta de alimente dulci! Și ce poftă. Aș fi mâncat non-stop: felii de tort, cupcakes, nutella, înghețată… și lista este foaaarte lungă. Se mai regăsește cineva în situația asta?
Trebuia să-mi redresez comportamentul. Așa NU!
Îmi place foarte mult să gătesc și îmi place să mănânc în egală măsură. Însă mă descurc de minune și atunci când pregătesc doar rețete sănătoase. Și vă zic foarte sincer că mâncarea nesănătoasă începe ușor-ușor să fie de domeniul trecutului, în special dulcele.
Păi să vă zic ce minunății delicioase am gătit și să vă arăt ce poze superbe am făcut cu ele.
Baza este un coșuleț făcut din ovăz cu banane proaspete, scorțișoară, esență de vanilie(raw) și sirop de artar/agave/curmale(de care preferati). Iar umplutura este diversă: iaurt de soya clasic, iaurt de soya cu fructe de pădure, unt de arahide, ciocolată vegană , fructe proaspete( banane, zmeură, afine), afine congelate, piersică din compot, fulgi de migdale și nuci.
Eu ador ovăzul și scorțișoara, motiv pentru care nu-mi lipsesc vreodată din casă. Iar combinația asta este printre preferatele mele. Aș putea spune că este o gustare ideală pentru după amiază sau se poate servi chiar și la micul dejun, ca să te încarci cu fericire și cu super energie pentru toată ziua. Baza se face ușor și foarte rapid iar umplutura o puteți diversifica după bunul plac. Sunt moi, delicioase, sățioase! Un dulce sănătos care va fi o încântare și pentru cei mici.
Abia așteptați rețeta, știu, v-o scriu imediat!
Aștept și eu feedback-ul vostru dacă testați rețeta asta. Sunt curioasă dacă va fi o încântare și pentru voi 🙂
Zile dulci,
Coșulețe din ovăz - de post/vegan
Print RecipeIngredients
- Baza: *2 banane(proaspete) *1 lg sirop(artar/agave/curmale) *1 lg-iță extract de vanilie(raw) *1 lg-iță scorțișoară *1 cană jum. fulgi de ovăz
- Umplutura : *iaurt vegan Joya(clasic/fructe de pădure) *unt de arahide *ciocolată vegană *fructe proaspete(zmeură/afine) *afine congelate *piersică din compot *fulgi de migdale *nuci
- Ulei de cocos(pentru uns tava)
- ***umplutura poate fi la libera alegere! umple coșulețele cu ce-ți place(salată de fructe,dulceață,nuci,cremă de ciocolată, cremă de brânză, înghețată...etc.)
Instructions
1. Pornește cuptorul și setează-l la 200 grade C.
2. Pregătește o formă de copt brioșe(eu am o formă pt. copt 12 brioșe). Cu ajutorul unei pensule, unge tava cu ulei de cocos.
3. Într-un bol, amestecă ingredientele pentru bază: mărunțește bananele cu o furculiță, apoi adaugă peste ele restul de ingrediente.
4. Umple fiecare formă cu 1 lingură de compoziție.
5. Umezește-ți mâinile cu puțină apă și formează din compoziție, în fiecare formă, câte un coșuleț. Ca să fie moale și să arate bine, coșulețul trebuie să-l formezi cu degetele, subțire și uniform.
6. Dai la cuptor pentru aprox. 10-15 min max(poți să verifici după 10 min dacă s-au rumenit puțin și dacă crezi că e nevoie să le mai lași, max 5 min e suficient).
7. Scoți coșulețele pe un platou și le umpli după bunul plac.
Notes
Ca să-ți fie ușor, pe lângă ingrediente, pregătește-ți pe masă toate ustensilele de care ai nevoie pt. rețetă! Ustensile: formă de copt brioșe, un bol mare, o furculiță, o pensulă din silicon, o lingură, o cană cu apă(în care să-ți umezești mâinile când formezi coșulețele în fiecare formă).
maria
August 30, 2018 at 14:46minunate
Elena Munteanu
August 31, 2018 at 11:31Multumesc din suflet 🙂