Dacă o prăjitură are și aspect și gust, ești un bucătar de nota 10 plus.
Eu să vă spun sincer, când vreau să încerc o prăjitură, prima dată sunt atrasă de aspect. Dacă nu-mi place cum arată, poate să fie cea mai bună prăjitură din lume. Pentru mine contează mult aspectul și sper că ați observat deja asta la rețetele mele.
Spre exemplu, la această prăjitură, primul impact a fost o reacție de tipul: ”wow”, iar după degustare, i-am dat și notă de trecere.
Îmi place foarte mult consistența pe care o are, miroase tare bine în toată casă, are un gust foarte bun și este foarte sățioasă.
O puteți face și voi acasă, dacă vă doriți să aveți zilnic la îndemână o gustare sănătoasă și delicioasă.
Când v-ați propus s-o încercați? 🙂
Cu drag,
Brownie cu mere, banane și nuci - de post/vegan
Print RecipeIngredients
- Ingrediente solide: *150g făină *100g zahăr din trestie de zahăr *2 pliculețe/16g zahăr vanilat *20g cacao *15g fulgi de cocos *15g miez de nucă *1lg-iță/10g praf de copt *4mere mici *1banană
- Ingrediente lichide: *1lg/10g esență de vanilie *40ml ulei de floarea soarelui
- Glazura de ciocolată: *5lg zahăr pudră *2lg cacao *5lg ulei de cocos/floarea soarelui *5lg apă *1/2lg-iță esența preferată(vanilie/rom)
- Decor: fulgi de cocos
Instructions
Pregătește-ți două castroane mari. Într-unul amestecă ingredientele solide, în altul ingredientele lichide.
Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoare.
Pisează banana cu ajutorul unei furculițe.
Amestecă fructele într-un singur vas. Adaugă uleiul și esența de vanilie.
În alt vas, amestecă ingredientele solide: făină, zahăr din sfeclă roșie, zahăr vanilat, cacao, fulgi de cocos, miez de nucă pisat, praf de copt.
Adaugă treptat ingredientele solide peste ingredientele lichide.
Pregătește o tavă, pe care ai pus hârtie de copt.
Toarnă compoziția în tavă și dă-o la cuptor pentru aproximativ 45/50 de minute, la temperatura de 180°C. Dacă trece testul scobitorii, este gata.
Lasă prăjitura să se răcească și pregătește glazura.
Amestecă zahărul cu cacaoa. Pune acest amestec într-o cratiță împreună cu apa și lasă la foc mic până capătă o consistentă ca de smântână. Amestecă constant! Adaugă uleiul și esența preferată, apoi oprește focul și lasă crema să se răcească puțin.
Adaugă glazura peste prăjitură și presară fulgi de cocos(opțional).
Notes
ATENȚIE! Când se răcește, prăjitura se mai lasă puțin, este normal. Să nu te sperii că nu ți-a ieșit. *Pregătește-ți pe masa de lucru toate ingredientele necesare. **Uleiul poate fi de floarea soarelui, de cocos sau de care îți place. ***Esența poate fi de vanilie, de rom sau de care preferi. ****Eu am avut zahăr din sfeclă roșie, dar tu poți folosi de care preferi. *****Tava mea a fost de 24cm lungime/21cm lățime. ******Timpul de coacere diferă în funcție de cuptor, electric/pe gaz. La mine a fost gata în 50 de minute. *******Prăjitura se poate servi simplă sau cu glazură. Glazura poate fi de ciocolată, gem, frișcă vegetală, etc. Fă-o cum îți place. Pofta mare.