Vă mărturisesc că pastele sunt prima mea opțiune atunci când mă gândesc la un prânz delicios.
Și pentru că v-am obișnuit cu rețete simple, colorate și foarte gustoase, astăzi vreau să adaug în colecția de rețete Fresh E.M., cea mai delicioasă rețetă de paste integrale cu sos roșu.
Rețeta este fresh, se pregătește rapid, arată foarte bine pe farfurie iar gustul intens de busuioc proaspăt, îți lasă un aftertaste care creează dependență. Nu mai zic ce parfum minunat va fi în toată bucătăria.
Secretul unui preparat perfect din toate punctele de vedere, sunt ingredientele de calitate. Așadar vă sfătuiesc să vă procurați paste integrale, legume bio, ulei de măsline presat la rece, sare de calitate/pură și nu uitați să adăugați la final un strop de iubire.
Folosiți cel mai frumos platou pe care-l aveți în casă și bucurați-vă de un prânz special, pregătit cu foarte puțin efort.
Abia aștept să-mi spuneți cât de mult v-a plăcut această rețetă.
Vă cuprind,
Spaghete integrale, cu sos roșu, busuioc și parmezan vegan
Print RecipeIngredients
- Paste: *150g spaghete integrale *1 lg-iță sare roz de Himalaya *600g apă
- Sos roșu: *50ml ulei de măsline extra virgin *5g pătrunjel uscat(sau proaspăt) *1 căpățână usturoi bio *350g roșii proaspete *1/2 lg-iță piper
- Parmezan vegan: *100g caju crud *10g fulgi de drojdie inactivă *1/2 lg-iță sare roz de Himalaya *1/2 lg-iță turmeric/curcuma *1/2 lg-iță pudră de usturoi
Instructions
Am pregătit parmezanul. Am pus în bol toate ingredientele necesare pentru pregătirea lui și am mixat 1min/viteza10. Am depozitat într-un borcan din sticlă.
Am pregătit sosul roșu. Am pus în bol usturoiul și am mărunțit 5 sec/viteza8. Am curățat pereții bolului cu o spatulă din silicon și am adăugat uleiul de măsline. Am sotat 3min/120gradeC/viteza1. Am adăugat roșiile tăiate în 4, sarea, piperul, pătrunjelul uscat și am mai gătit 3min/100gradeC/viteza1. Am pus sosul într-o cratiță cu capac. Am adăugat peste sos 10 frunze de busuioc proaspăt, pe care l-am rupt cu mâinile și am amestecat cu o spatulă din silicon.
Am fiert pastele. Am turnat apă în bol, am adăugat un praf de sare și am fiert 10min/100gradeC/viteza1. Am introdus spaghetele în bol prin orificiul din capac și am lăsat să fiarbă(fără paharul de măsurare) 13min/100gradeC/sens invers/viteza1. Am atașat coșul de înăbușire în bol și am scurs pastele.
Am răsturnat pastele peste sosul roșu, am adăugat 2 lg parmezan și am amestecat ușor cu 2tacâmuri: lingură și furculiță.
Am pus pe farfurie. Am adăugat extra parmezan, am ornat cu frunze de busuioc rupte cu mâinile, piper și pătrunjel uscat.
Am servit fierbinte.
Notes
*Rețeta este făcută în totalitate în roboțelul Thermomix. În lipsa lui, faceți pe aragaz și ajutați-vă de un robot de bucătărie/blender. **În sos am adăugat 100g roșii cherry și 150g roșii normale. Orice tip de roșii sunt foarte bune, coapte bine să fie. ***Parmezanul vegan îl puteți face și într-un robot de bucătărie sau blender. Depozitat apoi într-un borcan din sticlă, eu îl păstrez în dulap până la 3 luni.