Cartofi dulci, cu avocado, năut crocant și tahini

 

Dragilor, eu sunt de părere că un preparat este spectaculos dacă în momentul în care îl vezi, l-ai mânca dintr-o singură privire.

Apoi, după ce l-ai savurat cu plăcere și cu multă poftă, să-ți lase un after-taste atât de bun, încât să-ți dorești să-l mai pregătești încă o dată foarte curând.

Desigur că ar trebui să scoateți de la păstrare și vesela deosebită, pentru că cea mai bună ocazie pentru a o folosi este momentul prezent, de care trebuie să ne bucurăm în fiecare secundă a vieții noastre.

Eu cred că puteți surprinde foarte plăcut pe oricine cu o veselă specială și cu un preparat deosebit.

Rețeta pe care o aduc acum în atenția voastră, se află pe lista mea de rețete preferate, care îndeplinește cu succes criteriile pentru un preparat spectaculos.

Fie că alegeți să-l pregătiți doar pentru răsfățul personal, fie pentru un prânz sau pentru o cină în compania persoanelor dragi, eu aș pune miză mare pe acest preparat.

Dacă sunteți acasă, vă recomand să turnați în pahar un vin bun. Aprecierile nu vor întârzia să apară.

 

Fiți spectaculoși!

 

Cartofi dulci, cu avocado, năut crocant și tahini

Print Recipe
By Serves: 2 Prep Time: 1h30min Cooking Time: 1h

Ingredients

  • Cartofi la cuptor:
  • *cartof dulce-2buc *ulei de măsline-1lg-iță *sare
  • Năut crocant:
  • *năut crud-200g *bicarbonat bio-1lg-iță *boia afumată-1lg *ulei de măsline-1lg *sare
  • Guacamole:
  • *avocado-4buc *căței de usturoi-3buc *pătrunjel(doar frunzele)-5-6fire *ceapă verde-2fire *suc de lămâie-1lg *sare
  • Sos din tahini:
  • *pastă de susan bio-2lg *suc de lămâie-1lg *sare *apă-4lg

Instructions

1

Am lăsat năutul în apă cu bicarbonat la hidratat peste noapte. A doua zi, am clătit bine, apoi l-am pus în coșul de înăbușire.

2

Am turnat 1.5l apă în Thermomix, și am atașat coșul de înăbușire cu năutul în el. Am pus capacul și am fiert:30min/Varoma/viteza2.

3

Am preîncălzit cuptorul la 200gradeC.

4

Am spălat bine cartofii cu partea abrazivă a unui burețel, i-am găurit cu furculița pe toate părțile, am uns toată suprafața cartofului cu ulei de măsline și am presărat sare.

5

Am pus foaie de copt pe tava mare de la cuptor si i-am lăsat în cuptor pentru aprox. 50min(sau până intră furculița ușor în cartof).

6

După ce a fiert năutul, l-am răsturnat în tavă lângă cartofii dulci, l-am asezonat cu boia afumată, ulei de măsline, sare și am amestecat. Am lăsat în cuptor pentru aprox. 30min.

7

Între timp, am pregătit guacamole.

8

Am pisat avocado cu o furculiță, am turnat sucul de lămâie, am pus usturoiul mărunțit cu presa pentru usturoi, am adăugat veddeața tocată mărunt, am potrivit gustul de sare și am lăsat la frigider până au fost gata cartofii.

9

Am pregătit sosul. Amestecate toate ingredientele, a rezultat un lichid alb foarte aromat și gustos.

10

Am tăiat cartofii dulci în jumătate și am umplut cu guacamole, năut crocant, pătrunjel proaspăt, sos din tahini, fulgi de chilli.

 

You Might Also Like