Omletă din tofu, cu pleurotus

Este delicios să adopți o alimentație vegană, mai ales că acum este extrem de ușor să veganizezi orice fel de mâncare îți dorești.

Pentru mine, pe lângă delicios, un preparat trebuie să mai fie și sănătos, așa că îmi adaptez rețetele preferate din trecut cu ajutorul unor ingrediente atent selecționate.

În acest caz, am ales tofu bio, legume proaspete și un ingredient special care îmi oferă gustul de ou de care îmi este puțin poftă uneori: sarea neagră de Himalaya, care oferă mâncării un gust intens de ou.

Datorită conținutului foarte bogat în minerale, sarea neagră de Himalaya, cunoscută și sub denumirea de Kala Namak, este considerată ca fiind cea mai sănătoasă dintre toate tipurile de sare existente. Aceasta se găsește foarte ușor în plafar sau în magazinele de specialitate din online, are un preț bun și vă ajunge destul de mult timp. Eu am un pachet de 250g cumpărat de peste 1 an și n-am consumat mai mult de jumătate din el! Momentan am folosit-o pentru omletă vegană, maioneză și paste carbonara, însă mă consider destul de inventivă în bucătărie, așa că sunt sigură că-i voi găsi și alte întrebuințări.

Cât despre această rețetă de omletă din tofu, cu pleurotus, haideți să vă dezvălui micile secrete din spatele apetisantei ședințe foto.

Dacă v-am făcut poftă de omletă, vă poftesc să testați rețeta mea și aștept cu drag să-mi spuneți cât de mult v-a plăcut!

Poftă mare,

Omletă din tofu, cu pleurotus/Tofletă/Scrambled Tofu

Print Recipe
By Serves: 1 Prep Time: 20 min

Ingredients

  • *un bloc de tofu simplu *ciuperci pleurotus-4buc *ceapă roșie-1/2 *usturoi-2căței *ulei de măsline-20ml *porumb-1lg *fulgi de drojdie inactivă-1lg *turmeric-1lg.iță *sare neagră de Himalaya-1/2lg.iță *pătrunjel proaspăt-5fire *piper *mărar uscat-1lg.iță

Instructions

1

Într-o tigaie wok, am pus uleiul de măsline, ceapa cu usturoiul tocate mărunt și am sotat pentru aprox. 1min.

2

Am adăugat ciupercile pleurotus tăiate mărunt și am pus capacul. Am lăsat să se înnăbușe la foc mic timp de aprox. 5min.

3

Am adăugat tofu mărunțit în mâini, drojdia inactivă, turmericul, sarea neagră, piperul și am mai lăsat pe foc pentru aprox. 5min, timp în care am amestecat de câteva ori.

4

Am adăugat porumbul, am mai lăsat pe foc aprox. 1min.

5

Am adăugat mărarul uscat, pătrunjelul proaspăt tocat, am pus capacul, am oprit focul și am lăsat pentru aprox.1min să se ”odihnească”.

6

Am servit cu maioneză de soia și cu o salată de sezon.

7

Poftă bună!

Notes

*puteți folosi și alt tip de tofu(afumat, cu chimen, cu mărar, cu ardei...etc.); **eu prefer mărarul proaspăt, însă acum nu am avut în casă și am folosit uscat; ***serviți alături o salată de crudități sau sfeclă roșie ori castraveciori în oțet.

     

Tiramisu cu fructe

Să mănânc sănătos zi de zi este principalul meu focus. Iar pentru asta, sunt într-o continuă căutare, îmi place să testez, să mă joc cu ingredientele în fel și chip și să dau frâu liber imaginației.

Momentele de inspirație vin în momentul în care sunt odihnită, relaxată și atunci când descopăr prin bucătărie ingrediente speciale pe care mi le-am cumpărat la un moment dat cu gândul că voi pregăti ceva gustos.

Așa s-a întâmplat și în cazul acestor fursecuri vegane. Le-am cumpărat de la Ambrozia, singurul loc în care am găsit după câteva căutări prin online fără succes. Desigur că le-am cumpărat cu gândul că voi face tiramisu vegan, însă după ce le-am gustat, mă gândesc să le folosesc și pentru alte rețete.

Cât despre tiramisu vegan, vreau să știți că am mai avut o încercare anul trecut. Atunci am folosit biscuiți de post în loc de fursecuri, iar baza cremei a fost un mascarpone vegan pe care l-am descoperit într-un magazin Profi. Acel tiramisu a avut o consistentă cremoasă și s-a mâncat destul de rapid, însă crema cumpărată lăsa un after-taste făinos și parcă nu m-a convins să o mai cumpăr.

Uitați acum o variantă de tiramisu care este pe placul meu și pe care intenționez să o mai fac atunci când voi pofti. Nu înseamnă însă că aceasta va fi o variantă finală pentru rețeta de tiramisu vegan! Am de gând să mă mai joc cu ingredientele până voi ajunge să vă spun că am pregătit o rețetă perfectă de tiramisu vegan! Pentru mine rețeta perfectă trebuie să aibă un gust care creează depenență.

Vă las rețeta mea să o testați și abia aștept să-mi trimiteți feedback-urile voastre.

 

Cu drag, 

 

Tiramisu cu fructe, vegan cu thermomix

Print Recipe
By Serves: 2pers. Prep Time: 30 min

Ingredients

  • *pișcoturi vegane(Ambrozia)-18buc
  • SIROP(pentru pișcoturi):
  • *esență de rom-1lg *cacao-1lg *lapte de soya-15lg *un praf de scorțișoară *sirop de curmale-1-2lg (după gust).
  • SALATĂ de FRUCTE:
  • *kiwi-1/2 *ananas-1/4 *banană-1buc *căpșuni-5buc.
  • CREMA
  • *cremă de cocos-350g *unt de arahide-1lg *suc de lămâie-1lg *sirop de curmale-2lg *un praf de sare

Instructions

1

Într-un bol din sticlă am amestecat cu un tel toate ingredientele necesare pentru cremă. Am acoperit cu folie transparentă și am lăsat la frigider cât am pregătit restul de ingrediente.

2

Am pregătit salata de fructe: am tăiat mărunt toate fructele și le-am pus la scurs într-o sită.

3

Am pregătit siropul: într-un castron, cu ajutorul unui tel, am amestecat toate ingredientele necesare pentru sirop.

4

Am scos crema de la frigider și am montat porțiile de tiramisu: câte 9 pișcoturi pe două farfurii.

5

Am dat pișcoturile prin sirop(le-am lăsat pt. aprox. 30sec. cât să absoarbă bine lichid) și le-am așezat pe o farfurie: 3 unul lângă altul(pe verticală).

6

Am pus un strat de cremă și salată de fructe.

7

Am repetat procedura cu stratul 2( dar am așezat pișcoturile pe orizontală): 3piscoturi, cremă, salată de fructe.

8

Ultimul strat: 3piscoturi(pe verticală), un strat generos de cremă și cu o sită pentru strecurat ceai, am presărat cacao pe toată suprafața.

9

A se lăsa la frigider 4-5ore înainte de servire sau se poate servi a2-a zi!

Notes

*crema de cocos- am adunat doar partea albă dintr-o cutie de coconut milk 425g-din Lidl; apa care a rămas, o voi folosi când fac smoothie-uri. **laptele de soya necesar pentru sirop, l-am încălzit 1min la cuptorul cu microunde. ***vă sfătuiesc să montați prăjitura folosind mai puține pișcoturi: folosiți doar 6buc și puneți câte 2 pe fiecare strat; iar pentru restul ingredientelor, le puteți înjumătăți pe toate; astfel gătiți porții mai mici. ****cacao se mai poate presăra odată înainte de servire.

                   

Orez cu tofu și sos dulce-acrișor

Thermomix are o funcție care se numește: ”Orez”!
Selectată, această funcție pregătește un orez rapid și foarte delicios pentru masa de prânz. Rețeta însă este minunată și pentru masa de seară.

Fiertul orezului a fost mai simplu decât mă așteptam, pentru că după doar 3min, timp în care am setat TM-ul să fiarbă apa, am adăugat orezul în bol, iar Thermomix l-a gătit perfect, s-a oprit singur când și-a încheiat funcția setată de mine și m-a anunțat printr-un semnal sonor că orezul poate fi servit.

Și pentru că am vrut să creez o rețetă delicisimă, am adăugat acestui orez câteva ingrediente speciale.

Vă las pe voi să le descoperiți în rețeta detaliată.

Menționez că această rețetă a fost realizată din inspirația de moment, cu ajutorul ingredientelor rămase prin frigider.

Am mai pregătit de 3 ori această rețetă, așa că acum este adaptată după bunul meu plac și simt că o pot transmite mai departe.

Vă rog să-mi spuneți dacă o testați și cât de mult vă place.

 

Apreciez feedback-ul vostru și mulțumesc anticipat.

Orez cu tofu și sos dulce-acrișor, cu Thermomix

Print Recipe
By Serves: 2 Prep Time: 45min

Ingredients

  • Orez fiert:
  • *orez cu bob rotund-200g *foaie de dafin-1buc *ulei de măsline-15ml *sare-5g *apă-550ml *boabe de piper mozaic-5g
  • Sos dulce-acrișor:
  • *tofu simplu-1buc *amidon de porumb-1lg *sos de soya-10lg *sos BBQ(barbeque)-2lg *usturoi-1cățel *ghimbir-5g *sirop de arțar-3lg *apă-4lg *ceapă roșie-1buc *susan(alb/negru-după preferință)-1lg
  • Servire:
  • *ceapă verde-2fire *mărar-1legatură *susan(alb/negru-după preferință)-1lg *sos dulce-acrișor(adăugați după gust)

Instructions

1

Am tăiat ceapa verde în 1/3 și am pus-o în Thermomix: mix 7sec/viteza5. Am rezervat într-un castronel.

2

Am rupt codițele de la mărar și l-am pus în Thermomix: mix 4sec/viteza8. Am rezervat peste ceapa verde.

3

Am tăiat ceapa roșie în 1/4 și am pus-o în Thermomix: mix 5sec/viteza5.

4

Am adăugat uleiul de măsline și am sotat: 3min/120gradeC/viteza1.

5

Am tăiat tofu în 1/2 pe lungime, apoi cuburi și l-am pus peste ceapa sotată.

6

Am adăugat restul de ingrediente(fără susan) și am selectat: 10min/120gradeC/sens invers/viteza lg.

7

Am adăugat susanul prin orificiul din capac, în ultimele 30sec.

8

Am mutat într-un recipient din sticlă cu capac.

9

Nu este necesar să spălați bolul, însă dacă doriți să fie orezul alb imaculat, clătiți bolul sub jet de apă caldă.

10

Am pus în bol: apa, uleiul, sarea, bobițele de piper, foaia de dafin, am selectat funcția ”Ibric”, temperatura 70gradeC și am rotit selectorul spre dreapta.

11

Am selectat din Thermomix funcția ”Orez”.

12

Am adăugat orezul, am setat 26min și am rotit selectorul spre dreapta.

13

În timp ce a fiert orezul, am mutat recipientul din sticlă în Varoma(pentru a se menține sosul cald) și am poziționat Varoma pe capacul bolului.

14

Servire: Am pus pe un platou orez, deasupra tofu cu sos, am presărat verdeață, susan și sos dulce acrișor.

Notes

**Testați rețeta și cu tofu afumat. Cu tofu afumat este varianta mea preferată. ***Am testat rețeta și cu sirop de agave, însă cu sirop de arțar îmi place mai mult datorită gustului ușor caramelizat pe care-l dă acest ingredient special. ****Când am făcut ședința foto pentru acest preparat, nu am avut susan negru, însă am testat rețeta cu ambele tipuri de susan și eu prefer să adaug la servire atât susan alb cât și susan negru. *****În loc de ceapa verde, folosiți chives. ******În loc de mărar, folosiți pătrunjel. *******În loc de sosul dulce-acrișor, puteți adăuga cremă balsamică cu rodii. ********Toate variantele propuse aici la Notes, au fost testate de mine și vă încurajez să le testați și voi, apoi să adaptați rețeta după bunul plac. *********Aștept cu drag să mă inspirați cu varianta pe care o preferați!

Drob din legume și tofu, de post/vegan

 

Când zic ”drob”, mă duce automat cu gândul la Sfintele sărbători Pascale, așa că anul acesta de Paște am gândit o rețetă de drob vegană.

 

Rețeta este ușoară și pentru că am pregătit-o cu Thermomix, se face rapid.

Descriu rețeta mea ca fiind un preparat fresh, bogat nutritiv și foarte sățios.

Dacă aș fi avut un tofu afumat, l-aș fi preferat pe acela în locul acestui tofu simplu, însă pentru că am adugat un praf de boia afumată, am obținut gustul pe care mi l-am dorit.

Sugestia mea de servire este cu salată sau cu legume de sezon, proaspete. Însă merge de minune și cu sosuri: maioneză, muștar, ketchup, etc.

Desigur că rețeta poate fi adaptată în fel și chip, iar următoarea dată când o voi mai găti, mă gândesc să o îmbunătățesc. Așa că dacă o testați, aștept cu drag părerile voastre și desigur sugestiile, pentru a-i aduce îmbunătățiri împreună.

 

Poftă bună și spor la gătit.

 

Drob din legume și tofu, cu Thermomix

Print Recipe
By Prep Time: 50min. Cooking Time: 1h20min.

Ingredients

  • *ciuperci albe champignon-250g *ceapă verde-55g *zucchini-50g *mărar proaspăt-15g *pătrunjel proaspăt-15g *morcov -35g *ardei gras roșu-120g *usturoi-15g *ovăz-50g *cartofi-100g *un bloc de tofu(simplu) *roșii cherry-100g *ulei de măsline-20ml *fulgi de drojdie inactivă-2lg *sare, piper, boia afumata *apă-1l

Instructions

1

Am pus fulgii de ovăz în Thermomix(bolul uscat) și i-am transformat în făină: 10sec./viteza10. Am rezervat într-un bol mare unde urmează să amestec toate ingredientele.

2

Am pus mărarul(fără cozi, spălat și zvântat) în TM și am tocat: 4sec./viteza8. Am rezervat în bolul mare, peste făina de ovăz.

3

Am pus în TM pătrunjelul(doar frunzele spălate și zvântate): 3sec./viteza6. Am rezervat în bolul mare.

4

Am pus morcovul în TM și am tocat: 10sec./viteza5. Am rezervat într-un bol micuț.

5

Am pus ceapa verde(tăiată în 1/4) în TM și am tocat: 5sec./viteza5. Am rezervat într-un bol micuț.

6

Am pus usturoiul în TM și am mixat: 3sec./viteza5. Am rezervat peste ceapa verde.

7

Am pus roșiile cherry în TM și am pasat: 10sec./viteza5. Am rezervat în bolul mare.

8

Am pus în TM 1l de apă, am atașat coșul de înăbușire cu cartofii tăiați în 1/4 și am fiert pentru 20min./varoma/viteza2. Am rezervat în bolul mare.

9

Am aruncat apa din bol și am adăugat 10ml ulei măsline, ceapa verde, usturoiul, apoi am sotat pentru 1min/100grade/viteza1.

10

Am adăugat ciupercile, un praf de sare și am setat 10min./varoma/sens anterior/viteza lg.

11

Am adugat ardeiul gras, zucchini(tăiate cubulețe) și morcovul. Am setat 10min/100grade/sens anterior/viteza lg.

12

Am rezervat în bolul mare, unde am mai adăugat un bloc de tofu(1/2 tocat cubulețe mici, 1/2 sfărâmat între degete), sare, piper, boia afumată, fulgii de drojdie, 10ml ulei de măsline. Am amestecat cu o spatulă din silicon, am transferat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am lăsat în cuptorul preîncălzit la 200grade/30min.

Notes

TM-Thermomix!

        

Salată de broccoli

 

”Broccoli crud? NU, mulțumesc!”

Acest răspuns l-am dat până să descopăr rețeta minunată.

Rețeta o știu din rețetarul de bază cu care a venit la pachet Thermomix TM5 și de când am degustat-o prima dată, acum se numără printre rețetele mele preferate.

Și tot de atunci am început să iubesc broccoli.

M-am gândit să o împărtășesc cu voi din mai multe motive: în primul rând pentru că este foarte bună, arată foarte bine, se face cu ingrediente la îndemâna tuturor, este foarte sățioasă, este sănătoasă, depozitată într-o caserolă poate fi un pachețel perfect, este de post/vegană, se poate consuma atât la prânz cât și la cină și se pregătește foarte rapid.

Wow, câte beneficii  într-un singur preparat!

Aștept cu plăcere un feedback de la voi. Sunt tare curioasă dacă va fi și preferata voastră.

 

Poftă de sănătate,

 

Salată de broccoli, cu Thermomix

Print Recipe
Serves: 2pers. Prep Time: 5sec. Cooking Time: 10min.

Ingredients

  • *broccoli crud-300g
  • *ardei gars roșu-1buc(între 100-150g)
  • *măr-1buc(între 100-150g)
  • *semințe de floarea soarelui-30g(sau semințe de pin)
  • *muștar clasic-2lg-ițe
  • *sirop de agave-1lg-iță
  • *ulei de măsline-20ml
  • *oțet balsamic-15ml
  • *sare/piper

Instructions

1

Am tăiat broccoli în buchețele mici și am spălat foarte bine cu apă rece.

2

Am tăiat ardeiul în jumătate, l-am curățat de semințe, apoi am tăiat fiecare jumate în patru.

3

Mărul l-am tăiat în patru, am îndepărtat semințele de la mijloc, apoi am tăiat în jumate fiecare bucată.

4

Am pus toate ingredientele în Thermomix și am mixat 5secunde/viteza4.

Notes

*Aveți și rețeta video pe canalul meu de Youtube!

https://youtu.be/Kmr5FRgvbRg

 

Cartofi dulci, cu avocado, năut crocant și tahini

 

Dragilor, eu sunt de părere că un preparat este spectaculos dacă în momentul în care îl vezi, l-ai mânca dintr-o singură privire.

Apoi, după ce l-ai savurat cu plăcere și cu multă poftă, să-ți lase un after-taste atât de bun, încât să-ți dorești să-l mai pregătești încă o dată foarte curând.

Desigur că ar trebui să scoateți de la păstrare și vesela deosebită, pentru că cea mai bună ocazie pentru a o folosi este momentul prezent, de care trebuie să ne bucurăm în fiecare secundă a vieții noastre.

Eu cred că puteți surprinde foarte plăcut pe oricine cu o veselă specială și cu un preparat deosebit.

Rețeta pe care o aduc acum în atenția voastră, se află pe lista mea de rețete preferate, care îndeplinește cu succes criteriile pentru un preparat spectaculos.

Fie că alegeți să-l pregătiți doar pentru răsfățul personal, fie pentru un prânz sau pentru o cină în compania persoanelor dragi, eu aș pune miză mare pe acest preparat.

Dacă sunteți acasă, vă recomand să turnați în pahar un vin bun. Aprecierile nu vor întârzia să apară.

 

Fiți spectaculoși!

 

Cartofi dulci, cu avocado, năut crocant și tahini

Print Recipe
By Serves: 2 Prep Time: 1h30min Cooking Time: 1h

Ingredients

  • Cartofi la cuptor:
  • *cartof dulce-2buc *ulei de măsline-1lg-iță *sare
  • Năut crocant:
  • *năut crud-200g *bicarbonat bio-1lg-iță *boia afumată-1lg *ulei de măsline-1lg *sare
  • Guacamole:
  • *avocado-4buc *căței de usturoi-3buc *pătrunjel(doar frunzele)-5-6fire *ceapă verde-2fire *suc de lămâie-1lg *sare
  • Sos din tahini:
  • *pastă de susan bio-2lg *suc de lămâie-1lg *sare *apă-4lg

Instructions

1

Am lăsat năutul în apă cu bicarbonat la hidratat peste noapte. A doua zi, am clătit bine, apoi l-am pus în coșul de înăbușire.

2

Am turnat 1.5l apă în Thermomix, și am atașat coșul de înăbușire cu năutul în el. Am pus capacul și am fiert:30min/Varoma/viteza2.

3

Am preîncălzit cuptorul la 200gradeC.

4

Am spălat bine cartofii cu partea abrazivă a unui burețel, i-am găurit cu furculița pe toate părțile, am uns toată suprafața cartofului cu ulei de măsline și am presărat sare.

5

Am pus foaie de copt pe tava mare de la cuptor si i-am lăsat în cuptor pentru aprox. 50min(sau până intră furculița ușor în cartof).

6

După ce a fiert năutul, l-am răsturnat în tavă lângă cartofii dulci, l-am asezonat cu boia afumată, ulei de măsline, sare și am amestecat. Am lăsat în cuptor pentru aprox. 30min.

7

Între timp, am pregătit guacamole.

8

Am pisat avocado cu o furculiță, am turnat sucul de lămâie, am pus usturoiul mărunțit cu presa pentru usturoi, am adăugat veddeața tocată mărunt, am potrivit gustul de sare și am lăsat la frigider până au fost gata cartofii.

9

Am pregătit sosul. Amestecate toate ingredientele, a rezultat un lichid alb foarte aromat și gustos.

10

Am tăiat cartofii dulci în jumătate și am umplut cu guacamole, năut crocant, pătrunjel proaspăt, sos din tahini, fulgi de chilli.

 

Pate de linte, la Thermomix

 

Dacă îți place pateul, această rețetă este pentru tine.

 

Pasta de linte rezultată, este foarte cremoasă, are un gust interesant, este sățioasă și sănătoasă.

In comerț se găsesc mai multe tipuri de linte: verde, roșie, galbenă, maro și neagră.

Lintea face parte din  aceeași familie cu mazărea, fasolea , soia și năutul.

Este foarte ușor de procurat, iar bobițele fierb rapid, ceea ce înseamnă că nu se pierde foarte mult din cantitatea de nutrienți: este o leguminoasă bogată în fier, proteine, fibre.

Așadar, numai de bine despre linte.

Dacă nu ați introdus-o încă în alimentația voastră, acum este momentul să faceți asta.

 

Bucurați-vă de această rețetă minunată, pregătită cu Thermomix!

 

 

Poftă bună,

Pate de linte, la Thermomix

Print Recipe
Serves: 6-8 pers. Prep Time: 30min Cooking Time: 25min

Ingredients

  • *linte roșie-300g *apă-1000ml *ulei de floarea soarelui-1lg *salvie și mentă proaspete- 6-8 frunze/fiecare *căței de usturoi-6buc *adrei capia-2buc *ulei de măsline-100ml* sare, piper(după gust).

Instructions

1

Am cântărit lintea în coșul de înăbușire, apoi am spălat-o bine sub jet de apă rece.

2

Am turnat apă în bol, lg de ulei din floarea soarelui(care împiedică formarea spumei la fierbere) apoi am introdus coșul de înăbușire cu lintea.

3

Am pus capacul, iar deasupra am poziționat vasul Varoma în care am pus cei 2 ardei capia curățați de semințe și tăiați în ½, pentru a se fierbe la aburi. Am pus capacul. Am fiert 20min/100grade/viteza4.

4

Am scos ardeii, apoi cu ajutorul spatulei am scos coșul de înăbușire.

5

Am pus deoparte fiertura din bol .

6

În bol am pus lintea, 150g fiertură, sare și am mixat 1min/viteza 5-10.

7

Am adăugat uleiul de măsline, usturoiul, salvia, menta, ardeiul capia, piperul și am mixat 2min/viteza 5-10. Am potrivit consistența de sare/piper.

8

Mai mixează dacă mai este necesar.

Notes

*Gustul se mai poate potrivi adăugând mai mulți căței de usturoi, mai multă mentă, sare/piper. **Lasă la răcit la temperatura camerei, apoi în frigider pentru aprox. 1h înainte de servire. ***Acest pate se poate păstra la frigider pentru aprox. 3-4zile.

                         

Prăjitură cu nuci pecan și prune

Află cum se prepară la Thermomix rețeta vegană de prăjitură cu nuci pecan și prune

Calendaristic, de aproape o lună este toamnă.

Eu mă gândesc la toamnă ca la o zână bună, care ne aduce multe bogății și care ne dăruiește în fiecare an, un superbisim spectacol de culoare.

Mă gândesc la bogăția de legume și fructe pe care o găsesc în toate piețele și la timpul pe care ador să-l petrec în natura colorată aparte, atât de benefic pentru sănătatea fizică și psihică.

Mă bucur în fiecare dimineață de fructele acestui sezon bogat. La prânz, am grijă să-mi pun pe masă o salată colorată și bogată în vitamine, iar seara îmi fac minunatul suc proaspăt stors din legume de sezon. Și pentru că nu poate să treacă o zi fără să mă bucur de un dulce mic, mă folosesc de fructele de sezon ca să-mi pregătesc în casă un dulce sănătos și delicios.

Prăjitura a cărei rețetă vreau să o împărtășesc astăzi cu voi, este aromată, foarte pufoasă și atât de gustoasă încât nu veți reuși să vă opriți la o singură porție. Ce să mai zic de mirosul care va pluti prin toată casa!?

Nucile din compoziție împreună cu zahărul brun, îi dau prăjiturii o aromă de caramel și o îmbracă într-o crustă asemănătoare cu a pricomigdalelor, iar prunele care se contopesc perfect cu prăjitura, sunt ”cireașa de pe tort”.

Și dacă tot am asociat prunele cu cireașa de pe tort, am luat numaidecât  forma rotundă cu fund detașabil, pe care o folosesc atunci când fac tort, am nivelat frumos prăjitura în ea, am lăsat-o să se simtă omagiată și-am ornat-o cu fructul special. I-a stat bine, dar parcă la final am simțit nevoia să-i mai adaug puțină frumusețe, așa că am presărat câțiva fulgi de migdale, care au făcut-o să arate divin.

 

Urmați rețeta mea și vă promit că veți crește vizibil nivelul de endorfine din creier, iar sănătatea voastră va avea de câștigat. Însă vă rog să vă rezumați totuși la o singură porție.

 

O săptămână dulce tuturor,

Prăjitură cu nuci pecan și prune, de post/vegan făcută la Thermomix

Print Recipe
By Serves: 8-10 pers. Prep Time: 10 minute Cooking Time: 50min

Ingredients

  • *150 g nuci pecan *60 ml ulei de floarea soarelui(presat la rece) *90 g zahăr brun *10 g zahăr vanilinat *170 g făină albă *5 g praf de copt *5 g scorțișoară *2banane *un praf sare roz de Himalaya *10-15 prune *fulgi de migdale

Instructions

1

Am pregătit o formă cu inel detașabil. Am pus foaie de copt iar cu ajutorul unei pensule din silicon, am uns tava cu ulei de floarea soarelui.

2

Am mărunțit în Thermomix nucile pecan: 20sec/viteza5;

3

Am adăugat în bolul de mixare: ulei, zahăr brun, zahăr vanilinat, scorțișoară, făină, praf de copt, banane, un praf de sare. Am frământat 1min/spic;

4

Am turnat compoziția în forma pregătită și am nivelat cu o spatulă din silicon unsă cu ulei;

5

Am ornat cu sferturi de prune și am presărat deasupra un amestec din zahăr brun cu scorțișoară.

6

Am dat la cuptor: 200gradeC/50-60min;

7

Am lăsat-o aproximativ 10min la temperatura camerei. Am presărat fulgi de migdale;

8

Când s-a răcit, am scos-o din formă și am servit.

9

Poftă mare!

Notes

*Prăjitura poate fi făcută în orice formă doriți/aveți. Tava mea are 26 cm. **Puteți folosi nuci românești în locul nucilor pecan. ***În locul făinii albe, puteți folosi făină dietetică/integrală.

 

      

Supă cremă de mazăre

 

Prânzul pentru mine este cea mai consistentă masă din zi.

Și pentru că dimineața consum doar fructe, iar seara mă bazez pe sucul de legume, la prânz uneori am două feluri de mâncare: la felul întâi, neapărat o supă cremă de legume/ciorbiță de legume; la felul doi, ceva mai consistent. Însă nu este o regulă de care mă țin tot timpul, pentru că se poate întâmpla să mă satur doar cu supa cremă.

Acest lucru se întâmplă cel mai adesea când mi se pare că mi-a ieșit o supiță mai bună ca niciodată și mănânc minim două porții.

Cum s-a întâmplat și în cazul acestei supe cremă delicisime, a  cărei rețetă vreau să o impărtășesc astăzi cu voi.

Vă mărturisesc că am testat câteva rețete de supă cremă de mazăre până să mă opresc la aceasta.

Este atât preferata mea cât și a dragului meu, deci am toată încrederea că va fi și pe placul vostru.

Datorită nucilor caju, supa este foarte cremoasă, mazărea în combinație cu prazul, dau supei o aromă și un gust deosebite, iar ”final touch” mărarul proaspăt, dulce și aromatic la gust, este fix ce trebuie pentru un preparat complet, atât ca gust cât și ca aspect.

Eu o prefer fierbinte și ușor picantă, așa că nu mă zgârcesc nici la piper, nici la chilli. Însă sunt sigură că poate fi minunată și rece.

Mai rezistați poftei sau vreți rețeta numaidecât?

În acest caz nu mai stau cu voi la povești și vă propun să trecem la treabă: eu vă notez ingredientele și modul de preparare, iar voi vă procurați ingredientele necesare și mă surprindeți curând cu mesaje delicioase, cu poze colorate, cu zâmbete și cu voie bună. După ce vă faceți pofta, desigur!

Abia aștept să-mi spuneți cât de mult v-a plăcut rețeta mea.

Zi superbă,

Supă cremă de mazăre, cu thermomix

Print Recipe
By Serves: 8-10 pers. Prep Time: 30 min Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • *4cătei de usturoi *1/2 ceapă *10ml ulei de măsline *100g praz proaspăt/congelat *400g mazăre congelată *1 roșie *1 morcov proaspăt/congelat *1ardei capia *2-3 buchetele brocoli congelat/proaspăt (opțional) *50g nuci caju crude*1/2 lg-iță piper *1/2 lg-iță turmeric/curcuma *1-2 lg-ițe sare roz de Himalaya(după gust) *750-950ml apă.

Instructions

1

Am pus în bol usturoiul, ceapa și prazul tăiat rondele. Am mărunțit 5secunde/viteza5.

2

Am adăugat uleiul de măsline și am sotat 5minute/120gradeC/viteza1.

3

Am adăugat în bol: mazăre, roșie, morcov, ardei capia, brocoli, 35g nuci caju, 1 lg-iță sare, 1/2 lg-iță piper, 750ml apă și am fiert 20min/120gradeC/viteza1.

4

Am mixat 1minut/viteza5-10.

5

Am adăugat 15g nuci caju, 1 lg-iță de sare, 1/2 lg-iță turmeric/curcuma, 150ml apă și am mixat 30minute/viteza5-10.

6

Am turnat în vasul de servire și am presărat deasupra: piper, fulgi de chilli, bobițe de mazăre și mărar proaspăt.

7

Am servit fierbinte.

Notes

*Rețeta este făcută în totalitate în roboțelul Thermomix. În lipsa lui, fierbeți pe aragaz și ajutați-vă de un robot de bucătărie/blender. *Gustați supa după ce o mixati și potriviți gustul de sare, piper după bunul plac. ***De asemenea, consistența/cremozitatea supei, o potriviți adăugând nuci caju crude și apă. Mixați până devine super cremoasă(până la 2-3minute). ****Dacă vreți să vă bucurați de o supă cremă de mazăre colorată într-o nuanță de VERDE superb, vă iese o supă delicioasă și din simpla combinație: *2-4cătei de usturoi *1/2 ceapă *10ml ulei de măsline *100g praz proaspăt/congelat *400g mazăre congelată *30g nuci caju crude*1/2 lg-iță piper *1/2 lg-iță turmeric/curcuma *1-2 lg-ițe sare roz de Himalaya(după gust) *500-750ml apă. La fel, sotate: usturoiul, ceapa și prazul, apoi adăugate în bol: mazăre, caju, sare, piper, 500ml apă și fiert: 15minute/120gradeC/viteza1. Mix 1minut/viteza5-10. *****Supa mai poate fi servită cu microplante și crutoane. ******Perfectă atât pentru prânz cât și pentru cină.

      

Spaghete integrale, cu sos roșu, busuioc și parmezan vegan

 

Vă mărturisesc că pastele sunt prima mea opțiune atunci când mă gândesc la un prânz delicios.

Și pentru că v-am obișnuit cu rețete simple, colorate și foarte gustoase, astăzi vreau să adaug în colecția de rețete Fresh E.M., cea mai delicioasă rețetă de paste integrale cu sos roșu.

Rețeta este fresh, se pregătește rapid, arată foarte bine pe farfurie iar gustul intens de busuioc proaspăt, îți lasă un aftertaste care creează dependență. Nu mai zic ce parfum minunat va fi în toată bucătăria.

 

Secretul unui preparat perfect din toate punctele de vedere, sunt ingredientele de calitate. Așadar vă sfătuiesc să vă procurați paste integrale, legume bio, ulei de măsline presat la rece, sare de calitate/pură și nu uitați să adăugați la final un strop de iubire.

 

Folosiți cel mai frumos platou pe care-l aveți în casă și bucurați-vă de un prânz special, pregătit cu foarte puțin efort.

Abia aștept să-mi spuneți cât de mult v-a plăcut această rețetă.

 

Vă cuprind,

 

 

 

Spaghete integrale, cu sos roșu, busuioc și parmezan vegan

Print Recipe
Serves: 2 Prep Time: 30 min Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • Paste: *150g spaghete integrale *1 lg-iță sare roz de Himalaya *600g apă
  • Sos roșu: *50ml ulei de măsline extra virgin *5g pătrunjel uscat(sau proaspăt) *1 căpățână usturoi bio *350g roșii proaspete *1/2 lg-iță piper
  • Parmezan vegan: *100g caju crud *10g fulgi de drojdie inactivă *1/2 lg-iță sare roz de Himalaya *1/2 lg-iță turmeric/curcuma *1/2 lg-iță pudră de usturoi

Instructions

1

Am pregătit parmezanul. Am pus în bol toate ingredientele necesare pentru pregătirea lui și am mixat 1min/viteza10. Am depozitat într-un borcan din sticlă.

2

Am pregătit sosul roșu. Am pus în bol usturoiul și am mărunțit 5 sec/viteza8. Am curățat pereții bolului cu o spatulă din silicon și am adăugat uleiul de măsline. Am sotat 3min/120gradeC/viteza1. Am adăugat roșiile tăiate în 4, sarea, piperul, pătrunjelul uscat și am mai gătit 3min/100gradeC/viteza1. Am pus sosul într-o cratiță cu capac. Am adăugat peste sos 10 frunze de busuioc proaspăt, pe care l-am rupt cu mâinile și am amestecat cu o spatulă din silicon.

3

Am fiert pastele. Am turnat apă în bol, am adăugat un praf de sare și am fiert 10min/100gradeC/viteza1. Am introdus spaghetele în bol prin orificiul din capac și am lăsat să fiarbă(fără paharul de măsurare) 13min/100gradeC/sens invers/viteza1. Am atașat coșul de înăbușire în bol și am scurs pastele.

4

Am răsturnat pastele peste sosul roșu, am adăugat 2 lg parmezan și am amestecat ușor cu 2tacâmuri: lingură și furculiță.

5

Am pus pe farfurie. Am adăugat extra parmezan, am ornat cu frunze de busuioc rupte cu mâinile, piper și pătrunjel uscat.

6

Am servit fierbinte.

Notes

*Rețeta este făcută în totalitate în roboțelul Thermomix. În lipsa lui, faceți pe aragaz și ajutați-vă de un robot de bucătărie/blender. **În sos am adăugat 100g roșii cherry și 150g roșii normale. Orice tip de roșii sunt foarte bune, coapte bine să fie. ***Parmezanul vegan îl puteți face și într-un robot de bucătărie sau blender. Depozitat apoi într-un borcan din sticlă, eu îl păstrez în dulap până la 3 luni.