START DETOX!

Luna Iulie a acestui an a venit cu o schimbare majoră în viața mea, care mi-a adus o super transformare, în primul rând pe plan psihic, apoi pe plan fizic.

Eu de când mă știu, sunt într-o continuă cură de slăbire. Și pentru că aveam această fixație de care mi-am dorit să scap complet, de câțiva ani am început să fac alegeri mai sănătoase: am introdus în alimentație mai multe fructe și legume, am început să consum mai multă apă, am făcut sport cu rigurozitate, am dormit mai mult, am citit mai multe cărți, am învățat să fiu mai calmă și mai răbdătoare cu mine și cu cei din jur, mi-am alocat mai mult timp MIE.
Înainte de această fixație, aș putea spune că au existat și câteva situații în care sănătatea mi-a cam dat de gândit: epuizare psihică(din cauza unui program de muncă foarte solicitant), lipsa de energie, poftă excesivă de mâncare, tensiune foarte mică, o ușoară anemie, complicații ce țineau de aspecte hormonale, dermatologice, psihologice, per-total câteva piedici suficiente cât să-mi îngreuneze existența.

Eu de obicei când am o durere minoră(cap,gât,dantură,burtică în perioada menstrei…etc.), prefer să nu mi-o tratez cu pastiluțe minune. Mă bazez pe natură și pe puterea acesteia de vindecare. Apelez la tot ce se poate, ca să mă pun pe picioare și să nu fiu nevoită să ajung la medic.

În ceea ce privește slăbirea, până acum n-am apelat la nici o cură strictă. Însă am renunțat treptat la tot ce înseamnă lactate, carne mai rar, chiar foarte rar, mai puțin dulce sau dulce home-made(varianta mai sănătoasă), am avut grijă să nu mai mănânc nimic după ora 19.00 și m-am bazat pe mișcare.

Motivația însă îmi scăpa rapid de sub control. Aveam zile în care mâncam echilibrat și alte zile în care dădeam iama în ”porn food” :))

Și pentru că îmi doream o schimbare mai mare, am citit, m-am informat și am înțeles că e necesară o resetare a corpului. Așa am descoperit detoxifierea și detox-ul cu sucuri, care a reușit să mă regleze sub toate aspectele, ceea ce nu am reușit prin alte demersuri încercate separat pentru fiecare problemă în parte.

Familiarizată deja cu sucurile din legume/fructe, pentru că am acasă un storcător cu presare la rece și mi-am făcut un obicei în a le consuma, am apelat la acest tip de detox.

În căutările mele am găsit foarte multe astfel de programe, însă eu l-am ales pe acesta. De fapt, NOI l-am ales, pentru că am intrat in horă împreună cu logodnicul meu, care și-a dorit un start eficient pentru o slăbire sănătoasă, mai multă energie și vitalitate.

Este vorba despre RAWZ DETOX BOX!              

Acest meniu este gândit de nutriționiști raw-vegan internaționali, cu experiență de studiu de peste 7 ani, iar până acum a fost testat de sute de clienți.

Eu știam de RAWZ de acum câțiva ani când mi-am comandat un CAKE AWAY cu 6 felii de tort diferite, uimitoare, 100% raw-vegan. Însă în acea perioadă nu eram așa îndrăgostită de hrana crudă. Acum când am decis să urmez cura cu sucuri, m-am uitat puțin pe profilul lor de facebook/instagram, unde am găsit atât feedback-uri pozitive cât și negative, că deh, așa este, nu poți mulțumi pe toată lumea. În plus, până nu încerci tu, degeaba apleci urechea în stânga și-n dreapta la unul/altul. Dar să vă spun sincer, mie nu-mi influențează nimeni alegerile pe care le fac și prefer să mă pronunț după ce mă documentez  și testez personal. Așa că am sunat la ei. Am avut plăcerea să discut cu o persoană extrem de amabilă, care a fost foarte atentă la cerințele mele, care mi-a explicat cum decurge acest program cu sucuri detox și care mi-a transmis energia bună de care aveam nevoie pentru începutul acestei schimbări. Cutiile cu suc mi-au fost livrate la timp, iar sucurile au fost foarte gustoase. Deci, un SUPER YES ca feedback!

Sunt 7 băuturi la număr, depozitate în sticluțe din plastic între 350-380 ml/fiecare, care îți ajung o zi întreagă. Pe lângă faptul că sunt suuper yummy, sucurile sunt proaspete, pline de vitamine și îți țin de foame o zi întreagă.

Așadar, mi-am făcut curățenie în frigider ca să fac loc sticlutelor încărcate cu sănătate. Și vă zic cu sinceritate că prima zi de detox a fost o încântare pentru corp, minte și suflet. La sfârșitul zilei, după ce am savurat fiecare suc de-a dreptul delicios și mai mult de 2L de apă, nu ne-a fost foame, n-au existat efecte adverse, am avut energie, într-un cuvânt, ne-am simțit minunat. 

Sunteți curioși ce conțin aceste sucuri? Păi vi le descriu puțin, pe fiecare în parte, nu de alta dar chiar îmi doresc să vă fac poftă de sănătate 🙂

*01 Detox Limo C++, este cea mai superfresh limo pe care am băut-o până acum. Este startul perfect de dimi, care îmi trezește corpul la viață. Ea conține: camu-camu, zeolit și MSM. Camu-camu este planta cea mai bogată în vit. C, mai exact are de 50 de ori mai multă decât portocalele. MSM este detoxifiant de metale grele și conține pro-elasten pentru articulații și piele. Zeolit, pentru eliminarea toxinelor.

*02 Guarana High, este aur pur pentru suflet. Băutura asta îmi amintește de brioșele mele vegane, gluten-free cu cioco neagră. Nu-mi juca mintea feste de la foame când m-am gândit la asta, doar încercați această băutură  și sunt convinsă că-mi veți da dreptate, chiar are gust de brownies! Conține ingrediente organice: cânepă, caju, miere polifloră, guarana, cacao raw, vanilie, cuișoare, sare roz de Himalaya, apă alcalină ionizată negativ. Guarana îți taie foamea și-ți dă energie pe termen lung. Cacao raw este PEA(hormonul fericirii). Cânepa are cei mai buni acizi grași(care ajută la arderea grăsimilor) și proteine de primă clasă.

*03 Maca Fancy, este un bun reglator al sistemului endocrin și un energizant natural. Turmericul din el îți face pielea frumoasă, este un antidot anti-cancer și are grijă de sănătatea mentală, acționând ca un anti-depresiv. Merele din suc sunt din cultură proprie Rawz și sunt stoarse cu tot cu coajă și semințe.

*04 18Amino, este o minunăție colorată într-un verde superb, care vă ajută să legați o prietenie de lungă durată cu cântarul. Recunosc că în prima zi de detox, cu greu am băut acest suc și asta din cauza spirulinei pe care o are în compoziție. Dar ușor-ușor m-a cucerit. Spirulina este cel mai șmecher superfood-ever, care ajută în slăbire, scade colesterolul, este pro-imunitate, conține proteine excepționale, este remediu anti-oboseală-anti-aging-anti-cancer-anti-diabet-anti-cataractă. Chlorella face o detoxifiere hard-core pentru fumători, beutori și toxici 🙂 Iar restul ingredientelor: avocado, dovlecel, castravete, busuioc și lămâie, știți cât sunt de ”amaizing”!

*05 Acai Express, este clar vedeta acestui program de Super-Detox Rawz! Numărul meu norocos 5, de această dată mă surprinde foarte plăcut cu o băutură roz pe care aș savura-o în mod repetat. Băutura ”miss pink”, mi-a transformat programul de detox într-o experiență ”yummy”. În plus, băutura asta accelerează slăbirea și este un leac anti-depresiv.

*06 Fields of Barley, este minunat pentru că are pătrunjel, care este preferatul meu și iarbă de orz, despre care trebuie să știți că are de 7 ori mai mult fier decât spanacul și de 10 ori mai mult calciu decât laptele! Ca extra-beneficii, este detoxifiant pentru intestin , ficat și rinichi.

*07 Sleep Infusion, este ultima sticluță cu suc din zi, pe care am sorbit-o la pachet cu o stare de ”zen”. Este ca o păturică care îți acoperă sufletul, apoi îl liniștește și îl pregătește pentru un somn angelic. Conține schizandra, cunoscută ca fiind folosită de mii de ani în medicina chineză pentru tratarea insomniei și reglarea ritmului somn-veghe. Iar borsul/socata, este o băutură fermentată care face miracole în tratarea dependențelor: mâncare nesănătoasă, alcool…etc.

Și STOP DETOX, însă START mai multă responsabilitate în alegerile alimentare!

În felul acesta, în 5 zile am reușit un compromis care a adus doar rezultate foarte bune și vizibile pentru sănătatea și corpul nostru. Ca un feedback, dacă vreți să obțineți propria porție de sănătate, din punctul nostru de vedere MERITĂ. Eu și logodnicul meu ne simțim foarte bine, ne-am resetat corpul, am slăbit, ne-am recăpătat energia pozitivă și tonusul, avem un somn odihnitor, tenul și pielea arată mai curate și întinerite iar starea bună și psihicul ne confirmă că e bine ca, măcar de două ori/an, să facem această cură.

Datorită acestei cure, am redus cantitățile și consum porții mai mici de mâncare. Nu mi-am propus să am restricții, însă cu siguranță că voi fi mai atentă la ce-mi pun pe farfurie. Mănânc mai rar spre deloc: lactate, carne, dulciuri, pâine și mai des cât mai multe fructe(pe care le consum zilnic în prima parte a zilei), legume, semințe/nuci, ceaiuri, inclusiv sucuri/smoothie-uri pe care mi le prepar singură.

Această experiență îmi dă credința că oricine poate, în primul rând prin informare, îți faci analizele, te hidratezi constant, faci puțină mișcare iar la capitolul alimentație, alegi ce îți face bine și astfel ai grijă de sănătatea ta pe termen lung.

Voi ce părere aveți despre detoxul cu sucuri? Credeți că pentru sănătatea voastră, ar merita un astfel de efort?

Voi ce program ați alege: 1zi/3zile/5zile sau ati fi mai curajosi decât mine?

 

Sănătate și alegeri inspirate.

Din inimă,

 

https://rawz.ro/abonament-rawz-detox-box/